Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
20. srpna 2023 11:39
Čas čtení 0:19

OBRAZEM: Ohnivé peklo na Tenerife. Před ničivým požárem musely opustit své domovy tisíce lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
OBRAZEM: Ohnivé peklo na Tenerife. Před ničivým požárem musely opustit své domovy tisíce lidí
Zdroj: Arturo Rodriguez/AP Photo/TASR

Ostrov Tenerife, který je součástí Kanárských ostrovů, se již několik dní potýká s rozsáhlým lesním požárem.

Místní regionální vláda uvedla, že od pátku muselo být kvůli ohni evakuováno již více než osm tisíc lidí. Počet evakuovaných bude zřejmě dále narůstat. V současné době hoří na ploše o rozloze asi pěti tisíc hektarů, informoval deník The Guardian.

„Požár takových rozměrů jsme na Kanárských ostrovech ještě nezažili,“ uvedla guvernérka ostrova Rosa Dávila. Boj s ohněm je o to složitější, že v oblasti panuje velmi teplé a suché počasí, které v kombinaci se silným větrem dále rozdmýchává už hořící ohniska. 

Kvůli ohni musely na Tenerife opustit své domovy tisíce lidí.Oheň je velmi těžké dostat pod kontrolu, neboť v oblasti panují vysoké teploty a silný vítr.Guvernérka ostrova označila požár za nejhorší, jaký Kanárské ostrovy kdy zažily.Úřady kvůli živlu nařídily evakuaci na více místech ostrova.
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse