Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
23. srpna 2023 14:35
Čas čtení 1:10

Sparta, Slavia a Plzeň míří do boje o Evropu. Kdy a kde můžeš zápasy sledovat?

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Sparta, Slavia a Plzeň míří do boje o Evropu. Kdy a kde můžeš zápasy sledovat?
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Dva týmy v Evropské lize, jeden v Evropské konferenční lize. Slavia Praha, Sparta Praha i Viktoria Plzeň se v posledních předkolech poperou o účast v základních skupinách svých soutěží. Jistotu Evropy mají již teď jen dva z nich.

Jakousi jistotu v pohárové Evropě mají obě pražská S. Jenže to jim samozřejmě nestačí. Zejména Sparta bude chtít uspět, jelikož předkolo Ligy mistrů s Kodaní nezvládla, v domácí odvetě prohrála na penalty a musela se z milionářské soutěže poroučet.

A ani los posledního předkola Evropské ligy jí nevybral zrovna nejlehčího soupeře – o postup se popere s chorvatským zkušeným týmem Dinamem Záhřeb. Výhodou pro tým Briana Priskeho může být fakt, že těsně před dvojutkáním prochází jeho soupeř výraznou personální obměnou, odvolal trenéra Igora Biščana, prodal klíčového stopera Josipa Šutala a zdravotní prohlídku v Istanbulu podstoupila dlouholetá jednička v brance a kapitán Dominik Livakovič.

23. srpna 2023 12:07 Čas čtení 0:56 „Jste z Ukrajiny?“ zeptal se muž dvou žen a začal je surově bít „Jste z Ukrajiny?“ zeptal se muž dvou žen a začal je surově bít

Sparta byla po výše prohraném boji s Kodaní 3:4 o víkendu trochu otřesena, čehož využily Teplice k zisku bodu po ligovém výsledku 1:1. V Evropské lize ale bude chtít jistě dokázat, že patří do její základní části. Podobně jako Slavia, které se do cesty po vcelku hladkém přechodu přes Dnipro-1 postaví další ukrajinský soupeř Zorya Luhansk. Pro původem východoukrajinský celek to bude ve Vršovicích letošní pohárová premiéra, což může být pro rozehrané sešívané výhoda.

Poslední celek ve hře, Viktoria Plzeň, zvládl po nepřesvědčivém výkonu s kosovskou Dritou a napravení dojmu s maltskou Gzirou United „zaklepat“ na bránu EKL, před níž stojí kazašský Tobol. Nepříjemný soupeř vyřadil severoirské Derry City, ale Plzeň má dost zkušeností, aby prošla dále. Kromě vlastního vítězství ji může motivovat také bodové přispění do evropského koeficientu, který bez jejího přispění výrazně oslabí pozici české ligy.

Všechny zápasy se hrají ve čtvrtek. Domácí zápas Slavie se Zoryou se rozehraje v 19:00 a sledovat jej bude možné na O2, záhřebský zápas Sparty proti Dinamu začne o hodinu později a odvysílá jej Sport 2. Plzeňský souboj v Kazachstánu začne již ve čtyři hodiny odpoledne a žádná stanice jej vysílat nejspíš nebude.
Domů
Sdílet
Diskuse