Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Daniel Mikolášik TASR
27. srpna 2023 15:46
Čas čtení 0:33

Při srážce letadel zahynul známý ukrajinský pilot Juice, který se proslavil v bojích o Kyjev na začátku války

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Pilščykov byl podle Zelenského „jedním z těch důstojníků, kteří výrazně pomohli našemu státu“.

Tři ukrajinští piloti zahynuli při páteční srážce dvou výcvikových letadel L-39 ve střední oblasti Ukrajiny. Informovaly o tom v sobotu ukrajinské vzdušné síly, které cituje agentura Reuters.


Při srážce zahynul i známý pilot ukrajinských vzdušných sil vystupující pod jménem Juice, major Andrij Pilščykov, který poskytoval rozhovory zahraničním médiím. Proslavil se v bojích na začátku války v prvních bitvách o Kyjev.

Major Andrij Pilščykov juice
Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany

Vystupoval také v kampaních za získání amerických stíhaček F-16. Potvrdil to i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, podle kterého byl Pilščykov „jedním z těch důstojníků, kteří výrazně pomohli našemu státu“.

K havárii došlo nad Žytomyrskou oblastí, která leží západně od ukrajinského hlavního města Kyjev. „Vyjadřujeme soustrast rodinám obětí. Je to bolestivá a nenapravitelná ztráta pro nás všechny,“ uvedlo ukrajinské letectvo v aplikaci Telegram s tím, že probíhá vyšetřování okolností havárie.

Domů
Sdílet
Diskuse