Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radka Klučárová
31. srpna 2023 16:25
Čas čtení 0:49

Česká policie omylem zveřejnila heslo na fotce. I tvůj děda má silnější zabezpečení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Česká policie omylem zveřejnila heslo na fotce. I tvůj děda má silnější zabezpečení
Zdroj: Policie ČR

Smějící se bestie na X mají žně.

Policistům se povedl pořádný trapas. Na X (dříve Twitteru) včera zveřejnili příspěvek, ve kterém se chtěli pochlubit novými měřicími stanicemi. Lidé si však všimli něčeho zcela jiného.

31. srpna 2023 13:37 Čas čtení 0:54 Policie v Praze zadržela jednoho řidiče pod vlivem drog už počtrnácté Policie v Praze zadržela jednoho řidiče pod vlivem drog už počtrnácté

„Sedm nových měřicích stanic pro přesnější a rychlejší dokumentování dopravních nehod už pomáhá policistům v Královéhradeckém kraji. Výrazně zkrátí čas dopravních omezení na místě nehody,“ informovali policisté. K příspěvku přiložili i pár fotek. Na jedné z nich je vidět policistu, který hledí do počítače. V pravém dolním rohu si však komentující všimli vtipného detailu.

Policie123

Na papírku, který je lepicí páskou přilepen k počítači, jsou viditelně napsány přihlašovací údaje do systému. Přístup k citlivým policejním datům byl dosud zabezpečen heslem „Policie123“.

30. srpna 2023 19:14 Čas čtení 0:48 Kámoš za všechny prachy. Dezinformátora Čermáka hledá policie, jeho kamarád s ním mezitím dává videa na Facebook Kámoš za všechny prachy. Dezinformátora Čermáka hledá policie, jeho kamarád s ním mezitím dává videa na Facebook

Pod příspěvkem se okamžitě strhla vlna komentářů. Jedni se pobavili, dalším se zdálo zajištění policejních informací naprosto nevhodné. „Dobrý den, kdo přečte heslo příslušníkovi vlevo dole, když ho potřebuje zadat? Ptá se kolemjdoucího?“ zeptal se jeden z komentujících. „No nevím, nechtělo by to nějakou základní přednášku o počítačové bezpečnosti a práci s hesly?“ doporučil mužům zákona uživatel David.

Domů
Sdílet
Diskuse