Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
3. září 2023 11:13
Čas čtení 1:22

Festival Burning Man v Nevadě je pod vodou. Zaplavené cesty uvěznily lidi v poušti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Bahno je tak husté, že je velmi náročné se po něm pohybovat pěšky i na kole. Pět kilometrů dlouhý pochod k hlavní silnici prý trvá asi dvě hodiny.

Jeden z nejznámějších a nejvýstřednějších festivalů světa Burning Man, který se koná v poušti v americké Nevadě, zasáhly v sobotu silné deště, které zaplavily stany a celý areál pokryly blátem sahajícím až ke kotníkům. Informaci přinesla stanice CNN.

V odlehlé oblasti v severozápadní části Nevady napršelo za 24 hodin přes 24 centimetrů srážek. Nikdo momentálně nemůže do festivalového areálu Black Rock City vstoupit ani z něj odjet, s výjimkou vozů záchranné služby.

Návštěvníci mají šetřit jídlem a vodou

Organizátoři festivalu účastníkům řekli, aby se schovali do stanů a šetřili jídlem a vodou. Bahno je tak husté, že je velmi náročné po něm jít pěšky i na kole, natož autem. Někteří návštěvníci festivalu šli několik kilometrů pěšky v hustém blátě, aby se dostali na hlavní cestu, zatímco jiní zůstali ve svých táborech a doufají, že se podmínky zlepší.

„Bláto se lepí na nohy a vytváří něco jako kozačky,“ řekla CNN jedna z účastnic festivalu. Pět kilometrů dlouhý pochod k hlavní silnici prý trvá asi dvě hodiny. Některé však ani špatné podmínky nezastavily a dále se věnují kreativním činnostem, například stavění soch z bláta.

Počasí se má zlepšit v pondělí

„V nejbližších dnech se očekává více deště, ale nepředpokládáme, že se podmínky natolik zlepší, aby umožnily vozidlům vjet do areálu,“ uvedl tamní Úřad pro správu půdy. Sluneční paprsky by se měly podle předpovědi vrátit v pondělí. Předpokládá se, že lidé by mohli odejít v pondělí v pozdních hodinách.

Festivalu Burning Man, který se koná již od roku 1986, se každoročně zúčastní více než 70 tisíc lidí. Vstupenka na jeden den stojí průměrně 305 dolarů. Letos začal 28. srpna a potrvá do 4. září.

Domů
Sdílet
Diskuse