Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
3. září 2023 17:46
Čas čtení 0:34

Zemřela Ivana Pavlová, herečce ze Starců na chmelu bylo 77 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zemřela Ivana Pavlová, herečce ze Starců na chmelu bylo 77 let
Zdroj: Screenshot/Youtube/ filmexporthomevideo

Čeští diváci si Ivanu Pavlovou nejlépe pamatují jako představitelku Hanky z filmového muzikálu Starci na chmelu. Tanečnice a herečka se dožila 77 let.

Pavlová se narodila 9. června 1946 a od útlého dětství se věnovala baletu, který následně vystudovala i na pražské konzervatoři. Ve věku sedmnácti let pak získala roli Hanky ve filmu Ladislava Rychmana Starci na chmelu. O jejím úmrtí informovala stanice CNN Prima News.

Snímek Starci na chmelu odstartoval to, co se zdálo být hvězdnou kariérou. Tu jí ale překazila nehoda, která se stala před divadelní premiérou v roce 1967, když na ni spadla kulisa. Ta jí vážně poranila páteř a zdánlivě slibné směřování její kariéry tak přerušila. 

" width="700" height="393" allowfullscreen="allowfullscreen">

Kvůli tomu se herečka rozhodla ve svých pětatřiceti letech odejít z veřejného života. „Toho, že jsem se vzdala divadla a tance, nelituji. Udělala jsem to dobrovolně a z vlastní vůle. Naučila jsem se mít ráda jiné věci, které se staly náplní mého života. Prožila jsem pěkný život a znovu opakuji, že ničeho nelituji,“ citoval deník Blesk Pavlovou. 

Domů
Sdílet
Diskuse