Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
5. září 2023 12:09
Čas čtení 0:30

Velkou čínskou zeď poškodili bagrem dva dělníci. Chtěli si zkrátit cestu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Velkou čínskou zeď poškodili bagrem dva dělníci. Chtěli si zkrátit cestu
Zdroj: Twitter/@globaltimesnews

Dva dělníci nenávratně poškodili Velkou čínskou zeď, když do ní pomocí bagru udělali díru. Chtěli si zkrátit cestu. Teď je vyšetřuje policie.

Část Velké čínské zdi byla vážně poškozena, když si skrze ni dva dělníci v provincii Šan-si zkrátili cestu bagrem. Osmatřicetiletý muž a pětapadesátiletá žena si chtěli ušetřit objížďku do práce.

Ve zdi prorazili díru tak, aby jí mohl projet jejich bagr. Podle tamní policie si tak chtěli zkrátit cestu, kterou museli urazit do práce. Vyšetřovatelé dále uvádějí, že dvojice svým činem způsobila „nenávratné poškození integrity Velké čínské zdi a bezpečnosti kulturních památek“.

Policie se o události dozvěděla koncem srpna a dvojici, jež škodu způsobila, následně zatkla a podrobila vyšetřování. 

Velká čínská zeď je na seznamu UNESCO od roku 1987 a její stavba probíhala postupně asi od roku 220 před naším letopočtem. V době vlády dynastie Ming v sedmnáctém století se stala největší vojenskou stavbou na světě.

Domů
Sdílet
Diskuse