Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
5. září 2023 v 16:41
Čas čtení 0:40

Začalo jednání o konsolidačním balíčku. Sleduj jednání ze sněmovny živě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Začalo jednání o konsolidačním balíčku. Sleduj jednání ze sněmovny živě
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Opozice podá 60 pozměňovacích návrhů k připravovanému konsolidačnímu balíčku. Jednání může probíhat přes noc až do středečního rána.

Prvním bodem schůze je vládní návrh konsolidačního balíčku. Zatím ale není ani jasné, kdy se poslanci dostanou k hlasování o celém návrhu programu schůze. Debata o konsolidačním balíčku by mohla podle zpráv z vládního tábora trvat i celý týden, v případně nutnosti také o víkendu.

Kvůli ohlášeným projevům opozičních řečníků s právem přednostního vystoupení se na začátku schůze odhlasovala možnost jednání přes noc. „Pevně věřím, že to nebude potřeba, že jednání skončíme dřív, protože program schůze bude schválen dříve a začneme s projednáváním prvního bodu,“ řekl předseda frakce TOP 09 Jan Jakob. 

K vystoupením s přednostním právem se podle předsedkyně sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) chystají čelní představitelé opozičních hnutí ANO a SPD Andrej Babiš, Alena Schillerová, Karel Havlíček (všichni ANO), Tomio Okamura a Radim Fiala (oba SPD). Pak teprve bude následovat blok návrhů na změny programu schůze. 

Konsolidační balíček má podle vlády pomoci zlepšit stav státního rozpočtu a přináší například některé daňové změny. Opozice s předlohou nesouhlasí a chystá se v nynějším druhém čtení předložit desítky pozměňovacích návrhů.

Domů
Sdílet
Diskuse