Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková TASR
6. září 2023 16:54
Čas čtení 0:48

Rusové poslali rakety na lékárny i tržiště, zabili 16 lidí včetně dítěte

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusové poslali rakety na lékárny i tržiště, zabili 16 lidí včetně dítěte
Zdroj: Screenshot/Twitter/@ZelenskyyUa

Nejméně 16 lidí zahynulo při středečním ostřelování trhu ve městě Kosťantynivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Dalších 28 osob utrpělo zranění.

Podle ukrajinského ministerstva vnitra je mezi mrtvými i jedno dítě. „Dělostřelectvo ruských teroristů zabilo 16 lidí ve městě Kosťantynivka v Doněcké oblasti. Obyčejný trh. Obchody. Lékárna. Lidé, kteří neudělali nic špatného. Spousta zraněných,“ uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Premiér Denys Šmyhal mluví o dalších minimálně dvaceti zraněných. „Bohužel se počet mrtvých a zraněných může ještě zvýšit. Toto ruské zlo musí být poraženo co nejdříve,“ dodal Zelenskyj. Předpokládá se, že trh zasáhly rakety vypálené z ruského systému S-300.

Podle prokuratury bylo v důsledku útoku poškozeno asi 20 prodejních míst, elektrické vedení, administrativní budova a páté podlaží obytného domu. Na místě útoku navíc vypukl požár o rozloze asi 300 metrů čtverečních. Ten se ale následně podařilo uhasit.

15. února 2024 10:00 Čas čtení 7:56 AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko

Už v noci na středu zabíjelo Rusko v Oděské oblasti, na kterou zaútočilo drony. „Bohužel jeden člověk zahynul. Těžce zraněný zaměstnanec zemědělského podniku v nemocnici zemřel. Upřímnou soustrast rodině a přátelům,“ napsal předseda správy Oděské oblasti Oleh Kiper.

Domů
Sdílet
Diskuse