Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tímea Krauszová
7. září 2023 8:14
Čas čtení 0:38

Drama na dovolené v Chorvatsku. Češku s dětmi odnesla bouře dva kilometry od břehu, nakonec měly velké štěstí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Rodina si užívala moře na paddleboardu, když ji bouře odnesla daleko od pobřeží.

Mladá Češka se dvěma dětmi ve věku tří a pěti let zažila na dovolené v Chorvatsku nepříjemnou zkušenost. Podle serveru tn.cz matku s dětmi překvapila bouře na moři a na paddleboardu je odnesla dva kilometry od břehu.

14. srpna 2023 17:18 Čas čtení 0:30 Čeští turisté v Chorvatsku parkovali na kapitána. Jejich fotografie z dovolené baví na internetu tisíce lidí Čeští turisté v Chorvatsku parkovali na kapitána. Jejich fotografie z dovolené baví na internetu tisíce lidí

K dramatické situaci došlo v úterý v chorvatské obci Promajna. Děti a jejich matku odnesla bouře tak rychle, že se brzy proměnily v malou černou tečku na obzoru.

Podle svědků celou situaci sledoval otec rodiny, který se chytal za hlavu a snažil se jim přivolat pomoc. Celou dobu běžel po pláži a křičel, dokud si ho někdo nevšiml. Nakonec mu přišli na pomoc dva muži, kteří o události informovali místní média.

Když viděli, co se stalo, bez váhání vzali člun, nabrali i otce a vydali se rodině na pomoc. Zpočátku je nemohli najít, ale nakonec se záchrana podařila. Ženě a jejím dětem pomohlo, že navzdory kritické situaci zachovala chladnou hlavu a udržela obě dcery na hladině, což mužům na člunu umožnilo je spatřit.

more, cestovanie, dovolenka, paddle board
Zdroj: Unsplash/Hanif Mahmad
Domů
Sdílet
Diskuse