Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
8. září 2023 12:39
Čas čtení 0:35

Hongkong zasáhl největší déšť za 140 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hongkong zasáhl největší déšť za 140 let
Zdroj: TASR/AP

Přes 100 lidí skončilo v nemocnicích, úřady doporučují evakuaci.

Hongkong a jižní území Číny zasáhly velmi intenzivní deště, podle meteorologického úřadu nejsilnější za posledních 140 let. V pátek voda zaplavila stanice metra i ulice, a proto úřady zavřely školy a pracoviště. Informuje o tom BBC.

Zaplavený je také přístavní tunel, který spojuje hlavní ostrov s poloostrovem Kowloon, a déšť způsobil i sesuvy půdy v horských oblastech. Ty zablokovaly některé dopravní komunikace a dálnice. V nemocnici zatím skončila více než stovka lidí, další zranění řešila záchranka na místě. V hustě osídlených oblastech na pobřeží žijí desítky milionů lidí, kterým úřady doporučují evakuaci.

Během pátku se totiž deště částečně zmírnily a stupeň nebezpečí se snížil z „černého“ na „jantarový“. Srážky budou ale pravděpodobně pokračovat i během soboty.

Ve čtvrtek meteorologové varovali před srážkami s hodinovým úhrnem 158,1 milimetru, což je nejvíc od roku 1884. Ve večerních hodinách byly na ostrově Hongkong a v Kowloonu zaznamenány více než 200milimetrové srážky.

Domů
Sdílet
Diskuse