Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
10. září 2023 v 13:09
Čas čtení 0:36

Předpověď počasí: V Česku bude přes 30 stupňů, přijít ale můžou i bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku bude přes 30 stupňů, přijít ale můžou i bouřky
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Letní počasí v Česku vydrží do poloviny týdne. Ve středu jasnou oblohu vystřídá déšť. Vyplývá to z aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí bude v Česku převládat teplé počasí s jasnou oblohou a s nejvyššími teplotami mezi 27 až 31 stupni. Vysoké teploty s námi dle meteorologů vydrží i v úterý, během dne však začne postupně přibývat oblačnost. Místy se vyskytne déšť nebo přeháňky.

V polovině týdne se ochladí 

Na středu již meteorologové hlásí zataženo až oblačno. Na většině území se postupně vyskytnou přeháňky nebo déšť, ojediněle se mohou objevit i bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 20 až 25 stupni, na východě republiky kolem 26 stupňů. 

Během čtvrtka bude oblačnost postupně ubývat, déšť se může vyskytnout především v jihovýchodní polovině našeho území. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 23 stupňů.

Od pátku do víkendu bude nad Českou republikou opět přibývat oblačnost, místy se mohou vyskytnout přeháňky nebo bouřky, v ranních hodinách ojediněle i mlhy. Denní teploty meteorologové očekávají v rozmezí 20 až 24 stupňů, postupně se oteplí až na 27 stupňů.

Domů
Sdílet
Diskuse