Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
15. září 2023 11:02
Čas čtení 0:59

VIDEO: Záplavy v Číně osvobodily ze zajetí více než 70 krokodýlů. Obyvatelstvo vesnice má strach

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Záplavy v Číně osvobodily ze zajetí více než 70 krokodýlů. Obyvatelstvo vesnice má strach
Zdroj: Unsplash/Thomas Couillard/volně k užití (ilustrační fotografie))

Z farmy uniklo 69 dospělých krokodýlů a šest mláďat.

Čínu zasáhly velké záplavy, čehož se rozhodlo využít více než 70 krokodýlů žijících na farmě v jižní provincii Kuang-tung. Díky vysoké vodě proklouzli na svobodu a nyní ohrožují obyvatele a obyvatelky okolních vesnic. Uprchlí krokodýli číhají ve vodě a pohotovostní oddělení místní varovalo, aby raději zůstali doma.

15. září 2023 8:34 Čas čtení 1:10 S podzimem se do Česka vrací i covid. Jaká nyní platí pravidla pro nakažené? S podzimem se do Česka vrací i covid. Jaká nyní platí pravidla pro nakažené?

Úřady potvrdily, že z farmy uteklo 69 dospělých krokodýlů a šest mláďat. Ti se nyní pohybují volně po okolí a místním je doporučeno, aby neopouštěli své domovy. Podle státního listu The Paper se některé z uniklých krokoušů již podařilo odchytit, ale pohyb venku je stále příliš nebezpečný. 

„Je to momentálně pod kontrolou, ale množství krokodýlů, které uprchlo, je poměrně vysoké,“ uvedl tamní úředník z odboru pro řešení mimořádných situací.

Podle videí, která kolují na sociálních sítích, se jedná o krokodýly siamské, kteří dorůstají do délky tří metrů. Do pátrání po nich se zapojilo zhruba tisíc lidí včetně policistů, hasičů a milicionářů. 

Není to poprvé, co z farmy v provincii Kuang-tung unikla tato nebezpečná zvířata. V roce 2013 se po povodních dostalo ven šest mladých krokodýlů, přičemž čtyři byli chyceni a dva byli snědeni místními vesničany a vesničankami. Krokodýli jsou totiž v Číně považováni za velikou pochoutku. Snad podobný osud nepotká i tyto krokodýly. 

Domů
Sdílet
Diskuse