Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
15. září 2023 15:50
Čas čtení 0:57

FOTO: Tak tohle je kekel. Polští vojáci na hranicích s Běloruskem dostávají jídlo připomínající zbytky ze školní jídelny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
FOTO: Tak tohle je kekel. Polští vojáci na hranicích s Běloruskem dostávají jídlo připomínající zbytky ze školní jídelny
Zdroj: Unsplash/Kostiantyn Li/volně k použití

Polský ministr obrany vyslal na hranice s Běloruskem další tisícovku vojáků. Armáda na tento krok nebyla připravena.

Vojáci, kteří byli převeleni na hranice s Běloruskem, kontaktovali tamní média o pomoc. Nelíbí se jim totiž, v jakých podmínkách musí žít a jaké příděly jídla dostávají. Mají nevyhovující uniformy, spí pod širým nebem a dostávají malé porce mizerného jídla, které by snad nesnědlo ani prase. 

15. září 2023 8:34 Čas čtení 1:10 S podzimem se do Česka vrací i covid. Jaká nyní platí pravidla pro nakažené? S podzimem se do Česka vrací i covid. Jaká nyní platí pravidla pro nakažené?

Polský ministr obrany Mariusz Błaszczak nechal před pár týdny na hranice s Běloruskem přesunout další tisícovku vojáků. Jak se ale zdá, armáda na tento krok nebyla připravena.

„Momentálně jsme v Kolně jako taktická skupina vyslaná ministerstvem národní obrany. Všechna média se chlubí, jak nám zajistili pěkné podmínky, ale bohužel tomu tak není. Jídlo je hrozné, prakticky každý voják utratí své vlastní peníze za nákupy v Biedronce. Od 1. září jsme nevečeřeli. Zatím jíme konzervy, protože kuchyně nefunguje,“ popisují vojáci.

Jídlo však není jediným problémem, se kterým se vojáci potýkají. „Nemáme tu žádnou prádelnu na praní uniforem, které jsou vzhledem k horku a úkolům po jednom dni úplně propocené. Musíme si je prát ručně v miskách, které jsme si sami zakoupili. Prádelna tu sice je, ale nesmíme ji používat,“ stěžují si. Problémy mají vojáci i s ubytováním. Mnozí z nich musí kvůli nedostatku lůžek spát venku na zemi.

Tamní média proto zkontaktovala generální velitelství ozbrojených sil a dostalo se jim jasné odpovědi. Vojáci podle něj žijí v souladu s koncepcí podpory hranic.

Domů
Sdílet
Diskuse