Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
21. září 2023 v 9:55
Čas čtení 1:02

Počasí na víkend: Bude chladno a deštivo. Vrátí se ještě babí léto?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na víkend: Bude chladno a deštivo. Vrátí se ještě babí léto?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Jestli plánuješ vyrazit někam o víkendu, teple se obleč a nezapomeň deštník nebo pláštěnku.

I když je září, počasí je doslova aprílové. Zatímco na blížící se víkend očekávají meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pokles teplot a déšť, příští týden se teplé počasí vrátí a mohlo by být až 27 stupňů Celsia.

Počasí jako na houpačce

Závěr pracovního týdne ještě bude teplotně poměrně přívětivý. Ve čtvrtek bude jasná až polojasná obloha, jen na Moravě by přes den mohlo být přechodně oblačno. Postupně od západu začne přibývat oblačnost. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 23 až 27 stupni Celsia.

V pátek už se trochu ochladí, bude maximálně 19 až 23 stupňů Celsia a sluníčka si příliš neužijeme. Ojediněle, odpoledne a večer od západu naopak přijde déšť nebo přeháňky, někde možná bouřky. V sobotu se rtuť teploměru nad 20 stupňů nevyšplhá, bude nejvýše 18 stupňů. Obloha by měla být zatažená, místy s deštěm nebo přeháňkami. Ty budou v jihovýchodní polovině území četnější a na východě trvalejší, ubývat budou postupně od západu.

19. září 2023 v 15:00 Čas čtení 2:44 Prokrastinovat ještě nebylo těžší: Tohle jednoduché pravidlo ti vyčistí hlavu, e-mailovou schránku i byt Prokrastinovat ještě nebylo těžší: Tohle jednoduché pravidlo ti vyčistí hlavu, e-mailovou schránku i byt

V neděli bude polojasno až oblačno, na východě bude ještě doznívat déšť. Vyjasnit by se mohlo ve večerních hodinách v Čechách, kde také bude o něco tepleji, a to okolo 20 stupňů. Jinde budou teploty podobně nízké jako v sobotu.

Babí léto by se mohlo vrátit hned v pondělí, kdy bude jasno až polojasno, na východě zpočátku oblačno. Ráno a dopoledne se ojediněle budou objevovat mlhy. Meteorologové očekávají, že teploty během prvního pracovního dne vystoupají ke 21 až 25 stupňům Celsia.

Ještě vyšší teploty přijdou v dalších dnech. Od úterý do čtvrtka by mohly vystoupat na 23 až 27 stupňů Celsia a bude jasno až polojasno.

Domů
Sdílet
Diskuse