Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
23. září 2023 19:04
Čas čtení 0:52

VIDEO: Policie v Praze dopadla „démona“, který se s nožem vloupával lidem do domů, když spali

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Policie v Praze dopadla „démona“, který se s nožem vloupával lidem do domů, když spali
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Detektivům se po tříletém pátrání podařilo dopadnout muže, který se v tichosti vkrádal do rodinných domů, v nichž tou dobou spali lidé. Zloděje obvykle zachytily pouze kamerové záznamy.

Muž kriminalistům unikal několik dlouhých let. Po jednotlivých domech se obvykle procházel, sledoval jejich spící majitele a čas od času také něco ukradl. V jednom případě se dokonce usadil na postel vedle nic netušící dívenky a následně odešel. Policie o tom informovala v tiskové zprávě.

Policisté dali neznámému muži přezdívku „démon“. Jediné, co za sebou tajemný muž nechával, byly divné pocity majitelů nemovitostí, nejistotu, o koho se jedná, a množství kamerových záznamů. Tyto záběry sice detektivy přivedly na stopu k několika možným podezřelým, dlouho se však skutečného pachatele dopadnout nedařilo.

Chtěl začít nový život

Kriminalisté se však nevzdali a v pátrání pokračovali s plným nasazením. Díky mravenčí práci a kombinací analytického prověřování a zkušeností v kriminálně závadovém prostředí byl nakonec vytipován podezřelý, kterého policisté v uplynulých týdnech zadrželi v jednom z pražských penzionů.

Jak se nakonec ukázalo, detektivové konali skutečně na poslední chvíli. Při domovní prohlídce u podezřelého byly totiž zadrženy nejen ukradené věci, ale také letenky do Severní Ameriky s odletem za několik dní. Právě tam chtěl „démon“ začít nový život.

10. května 2024 16:00 Čas čtení 3:47 Příběh Američanky, která se 12 let nepohnula z gauče: Když ji záchranáři našli, části jejího těla se „roztékaly“ do matrace Příběh Američanky, která se 12 let nepohnula z gauče: Když ji záchranáři našli, části jejího těla se „roztékaly“ do matrace

První případ policisté řešili už v roce 2015 a k posledními vloupání mělo dojít na konci letošního července. Pokud bude jednapadesátiletý muž odsouzen, hrozí mu až osmiletý trest. Další možné případy, které mohl muž spáchat, kriminalisté prověřují, doplnil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Domů
Sdílet
Diskuse