Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
26. září 2023 v 10:25
Čas čtení 0:30

Zemřel David McCallum. Herci z oblíbených amerických kriminálek bylo 90 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel David McCallum. Herci z oblíbených amerických kriminálek bylo 90 let
Zdroj: National Broadcasting Company (NBC)

Ve věku 90 let zemřel v pondělí britský herec David McCallum, známý z televizních seriálů The Man from U.N.C.L.E. a Námořní vyšetřovací služba. Herec skonal přirozenou smrtí v nemocnici v New Yorku, obklopen členy rodiny. TASR převzala zprávu od AP.

„David byl nadaný herec a milovali ho mnozí na celém světě. Vedl neuvěřitelný život a jeho vzkaz bude žít navždy prostřednictvím jeho rodiny a... filmu a televize,“ uvádí se v prohlášení stanice CBS.

25. září 2023 v 8:30 Čas čtení 0:14 KVÍZ: Pamatuješ si dětské filmové hvězdy a jejich role? KVÍZ: Pamatuješ si dětské filmové hvězdy a jejich role?

McCallum se narodil v roce 1933 ve skotském Glasgowě. Účinkoval ve filmech jako Zkáza Titanicu (1958), Velký útěk (1963) a Největší příběh všech dob (1965).

Známým se stal zejména rolí ve zmíněném špionážním seriálu The Man from U.N.C.L.E. ze 60. let 20. století, kde se objevil po boku Roberta Vaughna. Za roli tajného agenta získal dvě nominace na cenu Emmy.

Mark Harmon, David McCallum.
Mark Harmon, David McCallum. Zdroj: CBS Paramount Network Television


Od roku 2003 McCallum účinkoval v seriálu Námořní vyšetřovací služba. Ztvárnil v něm patologa Donalda „Duckyho“ Mallarda. Herec o své postavě řekl, že Ducky s brýlemi a motýlkem vypadal podle něj „trochu hloupě, ale byla to skvělá zábava“.

Domů
Sdílet
Diskuse