Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
29. září 2023 11:40
Čas čtení 0:39

O víkendu nepojede metro A mezi Můstkem a Dejvickou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
O víkendu nepojede metro A mezi Můstkem a Dejvickou
Zdroj: Martin Junius/CC0/volně k užití (ilustrační foto)

O víkendu od 30. září do 1. října nepojede část linky metra A mezi Můstkem a Dejvickou. V úseku se bude ve dvou stanicích vyměňovat zabezpečovací zařízení. Dopravní podnik zavede náhradní dopravu XA a 35 a prodlouží autobusové linky 107 a 147.

„O tomto víkendu bude Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) pokračovat v modernizaci zabezpečovacího zařízení na trase A, tentokrát ve stanicích Malostranská a Hradčanská,“ uvedl podnik v tiskové zprávě.

29. září 2023 9:15 Čas čtení 1:37 Koho předseda Senátu vyznamenal Stříbrnou medailí? Mezi oceněnými jsou moderátor, kněz, astronomka nebo influencerka Koho předseda Senátu vyznamenal Stříbrnou medailí? Mezi oceněnými jsou moderátor, kněz, astronomka nebo influencerka

Dopravu místo metra obstarají tramvajové linky XA a 35, které budou jezdit z Nádraží Podbaba přes Hradčanskou a Malostranskou na Václavské náměstí a zpět. Linka XA projede centrum Prahy přes Staroměstskou, Národní třídu, Masarykovo nádraží a Náměstí Republiky, linka 35 pojede opačným směrem přes Náměstí Republiky, Masarykovo nádraží a Národní třídu.

výluka metra A
Zdroj: Dopravní podnik hlavního města Prahy

Trasy tramvajových linek číslo 8 a 18 povedou ve směru z centra z Vítězného náměstí přes zastávky Dejvická a Bořislavka na Červený Vrch. Autobusové linky číslo 107 a 147 potom budou ve směru do centra prodlouženy do zastávky Hradčanská. Pro tramvaje bude dočasně zřízena zastávka Malostranská na nábřeží Edvarda Beneše. Pro dopravu na letiště DPP doporučuje využít autobusy.

28. září 2023 17:03 Čas čtení 0:08 KVÍZ: Poznej stanice pražského metra. Vyznáš se v nich, nebo se ztratíš? KVÍZ: Poznej stanice pražského metra. Vyznáš se v nich, nebo se ztratíš?

Ve stejnou dobu pak bude probíhat druhá etapa rekonstrukce tramvajové tratě na Floře. Do 6. října bude obousměrně přerušen provoz na trase Radhošťská – Flora – Olšanské hřbitovy.

Domů
Sdílet
Diskuse