Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Radka Klučárová
30. září 2023 13:00
Čas čtení 0:35

Volkswagen hlásí velké propouštění v sousední zemi. Plánuje vyhodit tisíce zaměstnanců

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Důvodem je slabší prodej elektromobilů v Evropě.

Německá automobilka Volkswagen hlásí jeden problém za druhým. Na světových trzích včetně nejsilnější Číny eviduje propad a podle dostupných informací se ve firmě schyluje k rázným krokům. Jak informuje Trend s odvoláním na ekonomický portál Bloomberg, Volkswagen už údajně začal s redukcí výroby v několika podnicích.

30. září 2023 10:28 Čas čtení 0:33 Policie po 27 letech zadržela muže podezřelého z vraždy Tupaca, před lety měl být v čele gangu Policie po 27 letech zadržela muže podezřelého z vraždy Tupaca, před lety měl být v čele gangu

Společnost je na základě slabších výsledků nucena snížit produkci a počet zaměstnanců. Důvodem je slabší nástup elektromobility i inflace. V Evropě se totiž nenaplnily prognózy prodeje aut na elektrický pohon. Volkswagenu přitížila také konkurenční Tesla a levnější čínská auta.

První škrty postihly výrobu elektromobilů v Drážďanech a v Emdenu. Kritická je také situace ve městě Cvikov, kde má společnost největší závod na výrobu elektrických aut v Evropě. Ještě před pár měsíci se mluvilo o navýšení výroby, dnes je však všechno jinak. Velké škrty a snižování stavů se dotknou více než dvou tisíc pracovníků. Samotný automobilový koncern se ke zmíněným změnám nevyjádřil.

Volkswagen
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domů
Sdílet
Diskuse