Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
30. září 2023 16:06
Čas čtení 0:36

Srážka lodě s velrybou: Zvíře při skoku narazilo plnou silou do rybářské lodi a převrátilo ji, jeden muž zemřel

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Do plavidla o délce 4,8 metru velryba narazila pravděpodobně při skoku, což způsobilo jeho naklonění a vymrštění obou mužů do vody.

Do rybářské lodi v Austrálii narazila velryba. Plavidlo se po srážce s obrovským savcem naklonilo a oba jeho pasažéři spadli do vody. Policie obdržela hlášení o dvou osobách ve vodě poté, co byla opuštěná loď nalezena ve vodách u pobřeží zhruba 14 kilometrů jihovýchodně od Sydney.

30. září 2023 11:13 Čas čtení 0:36 VIDEO: Masivní deště zaplavily New York, ulice vypadají jako řeky. Je vyhlášen stav nouze VIDEO: Masivní deště zaplavily New York, ulice vypadají jako řeky. Je vyhlášen stav nouze

Voda vyplavila na břeh jednoho z mužů v bezvědomí, ale pokusy o jeho oživení byly neúspěšné, uvedla v prohlášení policie z australského státu Nový Jižní Wales. Druhého pětatřicetiletého muže ošetřili záchranáři a do nemocnice ho převezli už ve stabilizovaném stavu.


Do plavidla o délce 4,8 metru velryba narazila pravděpodobně při skoku, což způsobilo jeho naklonění a vymrštění obou mužů do vody. Policie označila srážku za „tragický incident“ a uvedla, že v případě zahájila vyšetřování.


U pobřeží Nového Jižního Walesu lze každoročně pozorovat výskyt velryb různého druhu včetně plejtváka dlouhoploutvého. Během zimních měsíců v Austrálii míří na sever do teplejších hnízdišť a vracejí se na jih mezi zářím a listopadem.

velryba
Zdroj: Unsplash/Todd Cravens/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse