Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Koucká
3. října 2023 8:57
Čas čtení 0:42

Personální veletoče u prezidenta Pavla. Kdo kromě Řehákové také končí?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Personální veletoče u prezidenta Pavla. Kdo kromě Řehákové také končí?
Zdroj: Tiskový odbor kanceláře prezidenta republiky

Markéta Řeháková končí jako ředitelka hradního tiskového odboru i jako mluvčí. S informací přišel Deník N, posléze ji potvrdil i Hrad v tiskové zprávě. Odchodů se ale v prezidentské kanceláři plánuje víc.

Funkce Řehákové se proměnila už začátkem září, kdy kancléřka Jana Vohralíková oznámila, že nebude ředitelkou tiskového odboru, ale „pouze“ prezidentovou mluvčí. 


Teď ale z Hradu odchází úplně. Podle tiskové zprávy bude její úvazek oficiálně končit 31. 10., v průběhu října ale už v kanceláři pracovat nebude. 


Mluvčí ale není jediná, kdo na Hradě končí. Počátkem září odešla i Linda Jozwiak Kopecká, která vedla Pavlův kabinet. V prosinci pak bude končit i šéf Pavlových poradců Tomáš Richter.

2. října 2023 18:04 Čas čtení 1:21 V Číně prudce stoupl prodej loterijních losů. Důvodem je i rapidní růst nezaměstnanosti mezi mladými V Číně prudce stoupl prodej loterijních losů. Důvodem je i rapidní růst nezaměstnanosti mezi mladými

Důvodem jsou spekulace

Jako důvod odchodu uvádí Řeháková v tiskové zprávě „snahu předejít spekulacím o uspořádání vztahů uvnitř prezidentské kanceláře“. 


„Od začátku spolupráce s prezidentem Pavlem bylo mým hlavním cílem přispívat k pozitivnímu veřejnému mínění o jeho rozhodování a prezentaci. Šíření různých spekulací, ke kterým v poslední době docházelo, by mohlo narušovat fungování prezidentského týmu a oslabovat celkový pozitivní dojem na veřejnosti, což by bylo v rozporu s mou dlouhodobou misí,“ řekla Řeháková.


Řeháková s Pavlem spolupracovala už během předvolební kampaně a po zvolení si ji prezident vybral coby mluvčí a šéfku hradní komunikace. Před působením na Hradě pracovala jako novinářka a bezpečnostní analytička.

Domů
Sdílet
Diskuse