Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
7. října 2023 11:30
Čas čtení 1:52

Jsem v šoku, zasluhuje to tvrdou odplatu. Čeští politici a političky reagují na útok teroristů na Izrael

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jsem v šoku, zasluhuje to tvrdou odplatu. Čeští politici a političky reagují na útok teroristů na Izrael
Zdroj: TASR/AP

Útok palestinských radikálů na území Izraele silně rezonuje i v České republice, která je tradičním spojencem židovského státu. Podívej se, jak na situaci reagovali naši politici.

Prezident Petr Pavel na sociální síti X uvedl, že „útok vedený z Pásma Gazy je odsouzeníhodný teroristický čin vůči Státu Izrael a civilnímu obyvatelstvu“. Útočná akce podle něj zablokuje jakékoliv snahy o mírové řešení izraelsko-palestinského konfliktu. 

7. října 2023 9:07 Čas čtení 0:41 Teroristé z hnutí Hamás útočí na Izrael. Vypálili pět tisíc raket Teroristé z hnutí Hamás útočí na Izrael. Vypálili pět tisíc raket

Teroristické útoky ve svém příspěvku odsoudil také premiér Petr Fiala (ODS), který zároveň uvedl, že Česká republika vždy plně stála za Izraelem v jeho ambici žít v míru a bezpečí. 

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) prohlásil, že je v šoku ze zpráv přicházejících z Izraele. Teroristický úrok ze strany teroristické palestinské organizace Hamás označil za nepřijatelný. „Pevně doufám, že se podaří zabránit další eskalaci,“ uvedl.

Svoji podporu Izraeli vyjádřil také lídr opozice a bývalý premiér Andrej Babiš (ANO). „Izrael měl vždy naši podporu a já věřím, že po těchto strašných událostech si velká část západního světa uvědomí, co podporou Palestiny způsobuje,“ napsal. 

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) raketové útoky hnutí Hamás označila za „neomluvitelnou eskalaci napětí mezi Palestinci a Izraelci“. Připojila také svoji podporu Státu Izrael ve snaze bránit se teroristickým činům.

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) uvedla, že si agrese palestinských radikálů vyžaduje tvrdou odplatu. „Je mi velmi líto všech mrtvých i zraněných a jejich blízkých. Stojím za Izraelem a věřím, že IDF brzy dostanou situaci pod kontrolu a všechny útoky i jejich pachatele zneškodní,“ napsala.

Domů
Sdílet
Diskuse