Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
7. října 2023 13:41
Čas čtení 0:50

FOTO: Desítky mrtvých a unášení rukojmích. Izrael se po útoku palestinských radikálů ocitl v plamenech

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
FOTO: Desítky mrtvých a unášení rukojmích. Izrael se po útoku palestinských radikálů ocitl v plamenech
Zdroj: TASR / AP Photo / Ohad Zwigenberg

Radikálové z palestinského hnutí Hamás v sobotu ráno zaútočili na Izrael. Na území židovského státu poslali pět tisíc raket. Do Izraele se také podařilo proniknout několika ozbrojeným komandům. Útok si v zemi již vyžádal desítky mrtvých.

Útok palestinských ozbrojenců přišel nečekaně. Vyslaná komanda se na několika místech dostala do střetu s policií a vojáky. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v projevu oznámil, že země je ve válce, informoval deník The Guardian.

7. října 2023 11:30 Čas čtení 1:52 Jsem v šoku, zasluhuje to tvrdou odplatu. Čeští politici a političky reagují na útok teroristů na Izrael Jsem v šoku, zasluhuje to tvrdou odplatu. Čeští politici a političky reagují na útok teroristů na Izrael
Následky výbuchu rakety v izraelském městě Aškelon.Následky raketového útoku z Pásma Gazy na jihu Izraele.Izraelští policisté evakuují ženu s dítětem v místě dopadu rakety vystřelené z Pásma Gazy.Hořící auta zasažená palestinskou raketou v izraelském městě Aškelon.
Zobrazit galerii
(6)

Na záběrech kolujících na sociálních sítích jsou vidět budovy, které po dopadu palestinských raket zachvátily plameny. V nemocnicích se nacházejí stovky zraněných. „Hamás se dnes ráno dopustil závažné chyby a zahájil válku proti izraelskému státu,“ prohlásil izraelský ministr obrany Joav Galant.

Izrael zahájil odvetu

Izraelská armáda v reakci na útok teroristů zahájila odvetnou operaci, v rámci které se jí podařilo bombardováním zničit budovu palestinského ministerstva vnitra v Pásmu Gazy. V oblastech do 80 kilometrů od Gazy byl vyhlášen nouzový stav. Do obrany země byly povolány tisíce armádních rezervistů.

Izraelci podezřívají teroristy z únosů rukojmích

Izraelská média také uvádějí, že se tamním úřadům ozývají lidé s obavami, že palestinští radikálové unesli jejich příbuzné do Pásma Gazy. Na jednom ze zveřejněných videí je dokonce k vidění zřejmě izraelská seniorka jedoucí ve vozidle společně s radikály.

Domů
Sdílet
Diskuse