Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
10. října 2023 10:38
Čas čtení 0:36

Bude Rusko verbovat další vojáky na Ukrajinu? Toto si myslí britské tajné služby

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bude Rusko verbovat další vojáky na Ukrajinu? Toto si myslí britské tajné služby
Zdroj: TASR

Nová vlna náboru vojáků do útočné války proti Ukrajině je podle odhadů britských bezpečnostních expertů až do příštích prezidentských voleb v Rusku nepravděpodobná. Uvedlo to v úterý ministerstvo obrany v Londýně, informuje TASR podle agentury DPA.

Kreml se podle britských tajných služeb pokusí minimalizovat nepopulární opatření v Rusku až do 17. března, kdy jsou naplánovány volby hlavy státu. Úřadující ruský prezident Vladimir Putin sice svůj záměr opět kandidovat na tento post dosud nesdělil, téměř jistě však bude usilovat o opětovné zvolení do funkce, cituje TASR DPA.

9. října 2023 11:49 Čas čtení 0:55 Petr Fiala říká, že vláda má v půlce mandátu dobré skóre. Oznámkuj ho v naší anketě! Petr Fiala říká, že vláda má v půlce mandátu dobré skóre. Oznámkuj ho v naší anketě!

Volební boj by v Rusku mohl odstartovat už v listopadu a pravděpodobně bude jeho leitmotivem tvrzení, že Rusko je civilizací, která se musí bránit proti vnějším nepřátelům, dodává DPA. Podle německé tiskové agentury jsou volby v Rusku sice kontrolovány Kremlem, představují však důležitý nástroj politické legitimity.


Britské ministerstvo obrany již od začátku ruské vojenské invaze na Ukrajinu v únoru 2022 každodenně zveřejňuje informace o jejím průběhu. Moskva v této souvislosti vyčítá Londýnu dezinformační kampaň.

Domů
Sdílet
Diskuse