Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
11. října 2023 12:41
Čas čtení 0:23

Německá vládní koalice podpořila zavedení limitů na migranty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Německá vládní koalice podpořila zavedení limitů na migranty
Zdroj: TASR/AP

Německé vládní strany sociální demokraté (SPD), liberálové (FDP) a Zelení vydaly ve středu společné prohlášení o jednotném postoji k migrační politice, ze kterého vyplývá, že jsou nakloněny zavést omezení pro příchozí migranty.

„Semaforová vláda a její jednotlivé členské strany spojují své síly s cílem zmírnit zátěž na místní samosprávy a lépe kontrolovat, řídit a limitovat migraci,“ řekl mluvčí vlády. Informuje o tom TASR na základě zprávy agentury DPA.

11. října 2023 8:30 Čas čtení 0:47 Skupina Rammstein ohlásila evropské turné na rok 2024. Jako první zavítá do Prahy Skupina Rammstein ohlásila evropské turné na rok 2024. Jako první zavítá do Prahy

DPA připomíná, že jde o posun v postoji vládních stran, především Zelených, které se sice už i dříve vyslovily pro lepší kontrolu migrace, avšak nevyjadřovaly se k návrhům o možných limitech na počet migrantů. Za ty se už dříve vyslovovala strana FDP a podpořil ji i kancléř Olaf Scholz z SPD. Téma migrace má být také tématem čtvrtečního setkání zemských premiérů.

Domů
Sdílet
Diskuse