Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
15. října 2023 12:35
Čas čtení 0:59

Minulý týden 21 mrtvých, teď 15 zraněných. Benátky posílají všechny autobusy La Linea ke kontrole

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Ve stejné čtvrti zahynulo před více než týdnem při nehodě autobusu 21 lidí.

V sobotu večer v benátské čtvrti Mestre došlo k nehodě autobusu, při které utrpělo zranění 15 lidí. Na stejném místě zahynulo před více než týdnem při nehodě autobusu 21 lidí.


Policie uvedla, že tentokrát elektrobus sjel ze silnice v zatáčce a narazil do obytného domu. V ohrožení života není žádný ze zraněných, informovala v noci na neděli agentura DPA.


Primátor Benátek Luigi Brugnaro v příspěvku na sociálních sítích uvedl, že všechny autobusy patřící společnosti La Linea a využívané v oblasti Benátek budou okamžitě staženy ke kontrole. I vůz, který havaroval před více než týdnem, patřil totiž společnosti La Linea.

Autobus padal z 15metrové výšky

Státní zastupitelství začalo ve středu vyšetřovat výkonného ředitele společnosti La Linea a dva městské úředníky odpovědné v Benátkách za údržbu mostů a silnic.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Jedná se o součást vyšetřování nehody z večera 3. října, kdy turistický autobus prorazil bariéry na jednom z nadjezdů, z výšky 15 metrů se zřítil na železniční trať a začal hořet. Vůz vezl turisty z historického centra Benátek do kempu v nedaleké Marghere.


Pitva provedená u 40letého řidiče prokázala, že byl zdravotně v pořádku – bezprostředně po nehodě se totiž objevily spekulace, že ho během řízení postihla náhlá nevolnost.


Podle zpráv italských médií řidič autobusu, který havaroval v sobotu, uvedl, že kontrolu nad vozidlem ztratil kvůli náhlé zdravotní indispozici. Jako většina pasažérů jeho autobusu z ní vyšel i on s relativně drobnými poraněními.

Domů
Sdílet
Diskuse