Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
16. října 2023 19:14
Čas čtení 0:58

Mickeyho parlamentní klubík. Vlak plný europoslanců omylem odbočil do Disneylandu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Mickeyho parlamentní klubík. Vlak plný europoslanců omylem odbočil do Disneylandu
Zdroj: Pixabay

Desítky poslanců Evropského parlamentu, kteří se v pondělí přepravovali vlakem z Bruselu do Štrasburku na plenární zasedání této instituce, se omylem ocitly v Disneylandu u Paříže. Chybu při přesměrování způsobila francouzská železniční společnost.

Belgická televizní stanice RTBF připomněla, že ačkoli společnost Walt Disney Company, která provozuje zábavní parky Disneyland, právě v pondělí slaví 100. výročí svého založení, přesměrování vlaku plného europoslanců a europoslankyň do Disneylandu s oslavami nemá nic společného. Šlo o chybu způsobenou francouzskými železnicemi.

16. října 2023 15:03 Čas čtení 0:54 IKEA v Česku opět zlevní. Kdy a o kolik? IKEA v Česku opět zlevní. Kdy a o kolik?

Vlak, který byl původně vyslán do Štrasburku, nechtěně odklonili na pařížské letiště Charlese de Gaulla a evropští zákonodárci tak místo do metropole Alsaska zavítali na železniční stanici Marne-la-Vallée, která je branou pro návštěvníky Disneylandu. Vlak na nečekané zastávce setrval asi třicet minut, což přes odkazy na sociálních sítích potvrdilo několik europoslanců. Jeden z mluvčích EP, Emmanuel Foulon, na sociální síti X (dříve Twitter) pohotově situaci popsal sloganem, který vítá návštěvníky Disneylandu: „Když magie ožívá!“

Mnozí europoslanci, kteří tak nestihnou oficiální zahájení letošní plenární schůze, netajili své pobavení nad nečekanou situací. „Nejsme parlament Mickeyho Mouse,“ uvedl na síti X německý europoslanec z frakce Zelených Daniel Freund. Nizozemská liberální europoslankyně Samira Rafaela na stejné platformě zveřejnila fotografii pořízenou ve vlaku s popisem „Tým Disneyland“.

Po necelé půlhodině francouzská železniční společnost situaci napravila a vlak s poslanci mohl pokračovat dále do Štrasburku – aniž by zákonodárci dostali možnost zúčastnit se oslav stého výročí společnosti Walt Disney.

Domů
Sdílet
Diskuse