Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
17. října 2023 20:14
Čas čtení 0:27

Gaza: Letecký útok na nemocnici si měl vyžádat nejméně 500 obětí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Gaza: Letecký útok na nemocnici si měl vyžádat nejméně 500 obětí
Zdroj: Twitter/Reuters/@msalem66

Exploze, kterou podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyvolal izraelský nálet, zasáhla nemocnici al-Ahli Arabi v centru města Gazy. Podle Izraele spadla na nemocnici neúspěšně vystřelená raketa Hamásu.

Televize Al-Džazíra uvedla, že k útoku na nemocnici údajně došlo bez předchozího varování a budova stále hoří. Předpokládá se, že pod troskami se nacházejí stovky těl obětí.


Podle deníku The Guardian Izraelské obranné síly (IDF) zatím nemají k útoku na nemocnici žádné podrobnosti, v posledním prohlášení tvrdí, že výbuch způsobila raketa Hamásu, která selhala při odpálení.

Mluvčí IDF Daniel Hagari upozornil, že nemá informace o tom, zda byl výbuch skutečně izraelským leteckým útokem. „Existuje řada náletů, řada zbloudilých raket a řada falešných zpráv od (palestinského radikálního hnutí) Hamás,“ poznamenal.

Domů
Sdílet
Diskuse