Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
20. října 2023 v 8:53
Čas čtení 0:17

Na východě Čech hrozí silný vítr. Dej pozor na zlomené větve nebo uvolněné předměty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na východě Čech hrozí silný vítr. Dej pozor na zlomené větve nebo uvolněné předměty
Zdroj: TASR - Michal Svítok

Od pátečních 15 hodin do sobotních pěti hodin ráno očekávej na východě Česka silný vítr. Nejsilnější nárazy mohou dosahovat 20 metrů za sekundu, tedy 70 kilometrů za hodinu.

Vítr může způsobit poškození stromů, lesních porostů a také menší škody na budovách. Při procházce a řízení vozidla si dávej pozor na zlomené větve nebo uvolněné předměty. Pokud jsi na horách, tak omez túry a vyvaruj se především hřebenovým partiím.

Český hydrometeorologický ústav obyvatelům východních Čech doporučuje zajistit okna a dveře.

Výstražné informace: silný vítr.
Výstražné informace: silný vítr. Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Opatrní by měli být hlavně občané žijící v Olomouckém kraji, Zlínském kraji, Moravskoslezském kraji, jižní části Pardubického kraje a východní části Jihomoravského kraje.

20. října 2023 v 7:10 Čas čtení 2:02 Výkyvy počasí v Česku budou častější, varuje meteorolog. Budou letošní Vánoce na sněhu? Výkyvy počasí v Česku budou častější, varuje meteorolog. Budou letošní Vánoce na sněhu?
Domů
Sdílet
Diskuse