Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
26. října 2023 v 12:00
Čas čtení 1:11

Prahu čeká velká oprava magistrály, připrav se na pořádné kolony. Jaká omezení čekají řidiče a řidičky?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prahu čeká velká oprava magistrály, připrav se na pořádné kolony. Jaká omezení čekají řidiče a řidičky?
Zdroj: WIkimedia Commons/Tiia Monto/volně k použití

První etapa opravy začne už 1. listopadu tohoto roku.

Máme špatnou zprávu pro řidiče a řidičky v Praze. V následujících týdnech budou probíhat opravy jedné z nejvytíženějších tepen v Praze, Severojižní magistrály. Opravy povrchu započnou už 1. listopadu a jako první přijde na řadu ulice 5. května, tedy úsek od Nuselského mostu po Táborskou ulici. Lidé cestující do a z Prahy se tak budou muset připravit na výrazná omezení provozu.

26. října 2023 v 9:41 Čas čtení 0:48 Podzimní prázdniny 2023: Žákům a žačkám v Česku dnes začínají prázdniny. Na jaké další volno se mohou těšit? Podzimní prázdniny 2023: Žákům a žačkám v Česku dnes začínají prázdniny. Na jaké další volno se mohou těšit?

„Povrch komunikace je 12 let starý, vykazuje četné trhliny a již nesplňuje protihlukové parametry, které jsou pro tuto oblast nezbytné. Bude proto v obou směrech provedena výměna nízkohlučného krytu vozovky a dalších asfaltových vrstev o celkové tloušťce 10 centimetrů,“ řekla pro server Zdopravy mluvčí TSK Barbora Lišková.

Práce na magistrále odstartují už 1. listopadu a rozděleny budou do dvou etap, přičemž ta druhá se uskuteční až na jaře příštího roku. Řidiči a řidičky se tak musí připravit na dlouhé omezení, kdy v obou směrech budou moci využívat pouze dva jízdní pruhy – jeden povede přes opravovaný jízdní pás a druhý v protisměru. 

Na magistrále se nebude měnit pouze povrch, ale budou se také opravovat trhliny v podkladních vrstvách a odvodnění, budou se vyrovnávat a měnit poškozené obrubníky a proběhne také výšková úprava poklopů inženýrských sítí. V druhé etapě pak bude položena nová asfaltová vrstva, která by měla pohlcovat hluk projíždějících aut a kamionů. 

„V rámci prací dojde také k úpravě zdejší vegetace, zejména keřů, aby při průjezdu a parkování v tomto úseku neomezovaly a neohrožovaly řidiče,“ dodala Lišková.

Termín oprav 
1. až 3. listopadu 2023Bude probíhat realizace dopravního opatření (demontáž betonových svodidel z přejezdů středního dělicího pásu, oprava přejezdů).
4. listopadu až 15. prosince 2023Bude provedena oprava vozovky ve směru z centra na D1.
16. a 17. prosince 2023Dojde k opravám dopravního opatření.
jaro 2024Proběhne oprava vozovky ve směru do centra k Nuselskému mostu.
Domů
Sdílet
Diskuse