Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
26. října 2023 10:37
Čas čtení 0:50

Začal soud s Ferim. Soudkyně vyloučila veřejnost kvůli citlivým informacím

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Začal soud s Ferim. Soudkyně vyloučila veřejnost kvůli citlivým informacím
Zdroj: Profimedia

Feri je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění, vinu dlouhodobě odmítá. Dnešní jednání komentovat nechtěl.

Kvůli ochraně citlivých informací poškozených dívek dnes Obvodní soud pro Prahu 3 vyloučil veřejnost z výslechu znalců v případu bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho. V plánu má ještě výslech svědkyně, ten bude podle rozhodnutí předsedkyně trestního senátu veřejný.

25. října 2023 16:49 Čas čtení 3:14 Dominik Feri jde opět k soudu, hrozí mu až 10 let. Shrnujeme, jak se případ vyvíjel a kdy padne rozsudek Dominik Feri jde opět k soudu, hrozí mu až 10 let. Shrnujeme, jak se případ vyvíjel a kdy padne rozsudek

„Je zřejmé, že v rámci výpovědi znalců budou probírány velmi citlivé údaje týkající se hodnocení osobnosti obou poškozených, týkající se jejich duševního zdraví, a vyloučení veřejnosti je tudíž odůvodněno důležitým zájmem poškozených na ochraně jejich osobnostních práv. Lze souhlasit s tím, že tento zájem převažuje nad zájmem hlavního líčení na veřejnosti,“ konstatovala soudkyně Lenka Hájková.

Státní zástupkyně a zástupkyně poškozených dívek požadovaly vyloučení veřejnosti i na odpolední výslech svědkyně, která by měla vypovídat o své stáži v Poslanecké sněmovně a o tom, jak se k ní a k jedné z poškozených Feri choval. „Důvody pro vyloučení veřejnosti po dobu výslechu této svědkyně nejsou splněny (...). Lze předpokládat i určité citlivé údaje, ale ne natolik citlivé, aby odůvodňovaly vyloučení veřejnosti,“ rozhodla soudkyně.

Feri obžalobu v minulosti opakovaně popřel, odmítl, že by se dopustil jakéhokoli sexuálního násilí nebo zneužil něčí bezbrannosti. Důrazně nesouhlasil s tím, že by někomu podal jakoukoli omamnou látku. Ve svých dřívějších vyjádřeních před soudem poukazoval například na údajné rozpory ve výpovědích dívek a svědků, které podle něj dokazují, že tvrzení žalobkyně nejsou pravdivá.

Domů
Sdílet
Diskuse