Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
27. října 2023 v 10:43
Čas čtení 0:50

Putin má nový stůl, je ještě podivnější než ten předchozí. Vypadá jako kulečník, smějí se lidé

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putin má nový stůl, je ještě podivnější než ten předchozí. Vypadá jako kulečník, smějí se lidé
Zdroj: TASR/AP

Vladimir Putin se tento týden sešel s představiteli různých ruských náboženství. Překvapil novým obřím stolem, který mu od dvanácti ostatních účastníků schůzky pomáhal udržovat odstup.

Kreml uvedl, že se schůzky zúčastnili hlavní představitelé ruské pravoslavné církve, islámu, buddhismu, judaismu, arménské apoštolské církve a evangelických křesťanů. Fotka setkání vyvolala na sociálních sítích vlnu reakcí. Anton Geraščenko, poradce ukrajinského ministra vnitra, na serveru X poznamenal: „Jeho pozice u stolu vypovídá o mnohém. Připomíná vám ten stůl kulečník?“

Někteří lidé spekulují, že důvodem nadměrné velikosti stolu je Putinova obava z onemocnění covidem. Server Newsweek citoval jednoho z bývalých kremelských strážců, který svou výpověď uvedl v rozhovoru pro investigativní web Dossier: „Zaměstnanci Kremlu musí dva týdny před každou akcí, dokonce i tou, která trvá 15 až 20 minut, dodržovat přísnou karanténu.“ Geraščenko zase naznačuje, že se Putin bojí svého lidu.

Putinův „starý“ stůl

Dlouhé stoly má Vladimir Putin v oblibě. Na jeho schůzku s Emanuelem Macronem z roku 2022 internet zapomene jen těžko. Oválný stůl dlouhý pět metrů se stal terčem různých memů. Státní představitelé u něho tehdy jednali o situaci na Ukrajině.

Domů
Sdílet
Diskuse