Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
29. října 2023 13:33
Čas čtení 0:53

Prezident Pavel ve svém projevu citoval postavu z Batmana

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prezident Pavel ve svém projevu citoval postavu z Batmana
Zdroj: Refresher

Prezident Petr Pavel měl v sobotu 28. října projev při slavnostním udělování vyznamenání ke 105. výročí založení Československa. Co vše v něm zaznělo?

Předtím, než prezident Pavel udělil 62 osobnostem státní vyznamenání, se uchýlil k tradičnímu proslovu (o udělených vyznamenáních jsme psali zde). K jeho konci citoval Thomase Wayna, otce Bruce Wayna, z filmu Batman začíná: „Anebo jak říkal otec mladému Bruci Waynovi ve filmu Batman, padáme proto, abychom se naučili znovu vstávat,“ řekl prezident.

28. října 2023 15:06 Čas čtení 1:04 VIDEO: Prezident Pavel při pietní akci trefil vojáka praporem do hlavy. „Podcenil jsem hmotnost,“ omluvil se (Aktualizováno) VIDEO: Prezident Pavel při pietní akci trefil vojáka praporem do hlavy. „Podcenil jsem hmotnost,“ omluvil se (Aktualizováno)

Jako český národ bychom podle Pavla měli pro větší konkurenceschopnost a lepší život v republice trochu potlačit naše skeptické myšlení. „Není to tak složité, stačí si říci: Chceme, můžeme, konáme. A když to nevyjde napoprvé, zkusíme to znovu a znovu, dokud neuspějeme,“ pronesl Pavel před citací Batmanova otce.

Internetový magazín zabývající se sci-fi, fantasy, hororem a komiksem Fantasymag.cz na citaci upozornil na svém profilu na platformě X slovy: „Pan prezident je jeden z nás, je to (utajený) fanoušek fantastiky!“

Petr Pavel ve svém projevu dále řekl, že by se Česko nemělo cítit jako malý stát. Poukázal na naši odvahu v letech 1918 a 1989 a zmínil také data vstupu do Severoatlantické aliance a Evropské unie. K mezinárodním organizacím se během svého proslovu vrátil několikrát a zdůraznil jejich důležitost. Celý proslov si můžeš pustit na webu České televize.

Domů
Sdílet
Diskuse