Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
30. října 2023 10:11
Čas čtení 0:55

VIDEO: Na ruské letiště vtrhl dav, hledal letadlo z Izraele

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Na ruské letiště vtrhl dav, hledal letadlo z Izraele
Zdroj: TASR/AP

V reakci na nepokoje ruské úřady letiště dočasně uzavřely. Výtržníkům se podařilo z letiště uprchnout.

Při nepokojích na letišti v Machačkale, hlavním městě ruské autonomní republiky Dagestán, se zranilo nejméně 20 lidí. Dva lidé jsou podle tamních úřadů v kritickém stavu. Dav demonstrantů vtrhl na letiště v neděli s úmyslem lynčovat Izraelce. 

Po zprávách o příletu letadla z izraelského Tel Avivu vtrhly na letiště stovky propalestinských demonstrantů. Některým z nich se podařilo dostat na letištní plochu, jiní se snažili kontrolovat auta opouštějící letiště, zda v nich nejsou Izraelci.

27. října 2023 12:00 Čas čtení 6:15 Není to ani porod, ani migréna. Toto je 10 nejhorších bolestí, které může člověk zažít Není to ani porod, ani migréna. Toto je 10 nejhorších bolestí, které může člověk zažít

„Po vniknutí neznámých osob do dopravní zóny letiště v Machačkale jsme se rozhodli dočasně uzavřít letiště pro přílety do 6. listopadu,“ informovala ruská Federální agentura pro leteckou dopravu (Rosaviacija) s tím, že na místo dorazili také příslušníci bezpečnostních složek. Podle posledních informací zadrželi tamní policisté 60 lidí, kteří se výtržností zúčastnili. 

Izrael po zprávách o výtržnostech na letišti v Machačkale vyzval Rusko k ochraně izraelských občanů. „Očekáváme, že ruské úřady ochrání všechny izraelské občany a všechny Židy a budou rozhodně jednat proti podněcování k násilí vůči Židům a Izraelcům,“ uvedl úřad izraelského prezidenta Benjamina Netanjahua.

Regionální vláda v Dagestánu vyjádřila podporu civilistům v Gaze, zároveň ale vyzvala své občany, aby zachovali klid a podobných protestů se neúčastnili.

29. října 2023 17:00 Čas čtení 0:18 KVÍZ: Poznáš nejstrašidelnější místa Česka podle fotky? KVÍZ: Poznáš nejstrašidelnější místa Česka podle fotky?
Domů
Sdílet
Diskuse