Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
30. října 2023 11:46
Čas čtení 1:03

Adam Ondra stále nemá jistou účast na olympiádě. V evropské kvalifikaci skončil čtvrtý

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Adam Ondra stále nemá jistou účast na olympiádě. V evropské kvalifikaci skončil čtvrtý
Zdroj: Getty Images/Pool

Vstupenku na olympijské hry do Paříže získal díky vítězství osmnáctiletý Brit Toby Roberts.

Lezec Adam Ondra stále nemá jistou účast na olympijských hrách v Paříži, které se konají příští rok. Letos v srpnu se Ondrovi nedařilo na mistrovství světa a olympijskou účast nevybojoval ani v neděli na evropské kvalifikaci ve francouzském Lavalu, kde skončil čtvrtý. Z vítězství se radoval teprve osmnáctiletý Brit Toby Roberts.

V závěrečném lezení Ondrovi podklouzla noha

Po disciplíně boulder měl český reprezentant našlápnuto dobře, na průběžné vedení útočil v lezení na obtížnost. V této sezóně ale Ondra není ve své královské disciplíně zdaleka tak dominantní. V závěrečném lezení mu navíc podklouzla pravá noha a Ondra se dostal na 64 bodů ze 100 možných. Stačilo mu to na třetí místo se ztrátou osmi desetin na lídra Alberta Ginése ze Španělska. Před Ondru se pak dostal ještě zmíněný Roberts, který jako jediný vylezl až na vrchol. Českou jedničku porazil ještě Němec Yannick Flohé.

24. prosince 2022 6:00 Čas čtení 7:42 Adam Ondra: Horskou kozu bych přelezl. Doufám, že budu po padesátce jako Jarda Jágr Adam Ondra: Horskou kozu bych přelezl. Doufám, že budu po padesátce jako Jarda Jágr

„Cítil jsem, že když budu mít štěstí, tak nějaká šance je. Samozřejmě už po semifinále bylo jasné, že Toby Roberts je v lezení na obtížnost v neuvěřitelné formě a bude opravdu velmi těžké ho v celkovém pořadí přelézt,“ sdělil Ondra v nahrávce pro média. Roberts podle něj předvedl famózní výkon. „Myslím, že dnes na téhle cestě jsem na něj neměl,“ doplnil čtyřnásobný mistr světa.

Třicetiletý český lezec bude mít další šanci zabojovat o svou druhou olympijskou účast na jaře, kdy z kvalifikační série postoupí deset nejlepších.

Domů
Sdílet
Diskuse