Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
30. října 2023 15:11
Čas čtení 1:16

Turista objevil na hřbitově mrtvolu. Policie shání svědky, pomoci může každý detail

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Turista objevil na hřbitově mrtvolu. Policie shání svědky, pomoci může každý detail
Zdroj: Policie České republiky

Jak se tělo zavražděné dostalo na hřbitov, není jasné.

Jihočeští kriminalisté spolu s rakouskými vyšetřují vraždu ženy, jejíž mrtvola se našla v sobotu na hřbitově v Pohoří na Šumavě. Rakouští kriminalisté aktuálně pátrají po podezřelém muži a žádají veřejnost o pomoc. 

Vrah i oběť jsou z Rakouska, podezřelý je na útěku

„Zavražděnou ženu nalezl náhodný turista v sobotu kolem poledne na hřbitově v Pohoří na Českokrumlovsku, na české straně hranice. Jihočeská mordparta rozjela ihned pátrání. Kriminalisté provedli ohledání těla, místa nálezu i širšího okolí. Nařízena byla soudní pitva. Ta potvrdila násilnou smrt,“ informoval policejní mluvčí Jiří Matzner.

29. října 2023 17:00 Čas čtení 0:18 KVÍZ: Poznáš nejstrašidelnější místa Česka podle fotky? KVÍZ: Poznáš nejstrašidelnější místa Česka podle fotky?

Čeští policisté nyní žádají veřejnost o pomoc. „Každý, kdo se pohyboval v okolí Pohoří, zvlášť kolem hřbitova nebo na silnici Pohoří na Šumavě vedoucí až ke státní hranici, a má ve vozidle palubní kameru, ať kontaktuje policisty na lince 158,“ uvedl Matzner.

28. října 2023 11:00 Čas čtení 5:47 Vražda, předávkování i nemoc: Těchto 10 herců a hereček zemřelo ještě před třicítkou Vražda, předávkování i nemoc: Těchto 10 herců a hereček zemřelo ještě před třicítkou

Vyšetřování by mohli pomoci také turisté, kteří na Pohoří nebo v jeho okolí fotografovali. „Kriminalisty zajímá období od čtvrtečního večera (26. 10. 2023) minulý týden do sobotního poledne. Jde o velmi závažný zločin, kriminalisté prověří každou stopu,“ dodal mluvčí.

Podezřelým je podle rakouských médií čtyřiatřicetiletý partner o pět let starší majitelky stáje v rakouském okrese Zwettl. Žena byla pohřešovaná už několik dní. Dolnorakouská policie uvedla, že byl muž v noci na pondělí spatřen na silnici v městečku Langenlois, několik desítek kilometrů od hranice s Českem. V jedné z tamních vinic se našlo i jeho auto. 

Muž se nyní podle policie pohybuje pěšky a může být ozbrojený. Pátrací akce se zaměřují zejména na okolí u Langenlois a také vesnice Schiltern. Lidé by se do oblastí pátrání neměli vydávat na procházky. Muž je asi 170 centimetrů vysoký, se světle hnědými vlasy a normální postavou.

Domů
Sdílet
Diskuse