Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
5. listopadu 2023 11:27
Čas čtení 1:05

Předpověď počasí: V Česku se ochladí a bude i sněžit. Podívej se, jaký týden nás čeká

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku se ochladí a bude i sněžit. Podívej se, jaký týden nás čeká
Zdroj: Usplash/Aaron Burden/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) přinesl předpověď počasí na příští týden. Po teplém týdnu nás čeká mírné ochlazení s typickým podzimním deštivým počasím. Na horách ale bude i sněžit.

Nejteplejším dnem dle meteorologů bude pondělí, maximální teploty se budou pohybovat mezi 10 až 14 stupni. Dopoledne můžeme očekávat mírný jižní až jihovýchodní vítr o rychlosti dvou až šesti metrů za sekundu, odpoledne a večer vítr zesílí a přinese jihozápadní až západní vítr, který bude rychlý čtyři až devět metrů za sekundu. Místy můžeme očekávat nárazy až 15 m/s. V horách se vyskytnou přeháňky.

4. listopadu 2023 18:54 Čas čtení 0:39 Jak vypadal vznik Slunce? Webbův teleskop pořídil fascinující snímky rodící se hvězdy Jak vypadal vznik Slunce? Webbův teleskop pořídil fascinující snímky rodící se hvězdy

V úterý teplota lehce klesne, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi osmi až 12 stupni. Výjimkou bude jižní Morava, jejíž obyvatelé se dočkají 14 stupňů. Obloha bude oblačná až polojasná. Na některých místech Česka nás čekají přeháňky, v polohách nad 1200 m se dočkáme sněhu.

Předpověď
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Přeháňky z úterního dne se ve středu rozšíří a pršet bude na většině území Česka. V polohách nad 900 metrů meteorologové očekávají sníh. Nejvyšší denní teploty tentokrát dosáhnou jen šesti až deseti stupňů. V noci naměříme nejméně k jednomu stupni. Celý den bude provázet mírný jihozápadní až jižní vítr o rychlosti tří až sedmi m/s.

Čtvrtek bude oproti předchozímu dni teplejší. Na některých místech se dočkáme 11 stupňů. Déšť ze středy se zmírní, očekávat můžeme pouze přeháňky, v horách však bude stále sněžit. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od pěti do jednoho stupně, při zmenšené oblačnosti mohou dosáhnout až záporných hodnot.

Od pátku do neděle meteorologové očekávají zataženou, přechodně polojasnou oblohu. Na většině území bude přes víkend opět pršet. V horách bude stejně jako po celý týden lehce sněžit. Maximální teploty se budou v pátek a v sobotu pohybovat od osmi do dvanácti stupňů. Nejchladnější bude neděle, kdy se budou nejvyšší teploty pohybovat okolo sedmi stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse