Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Lucie Kotvalová
6. listopadu 2023 15:21
Čas čtení 0:30

V autoškole zadrželi opilého seniora. Alkohol ho přitom o papíry připravil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Policie v České Třebové v minulých dnech odhalila opilého 69letého seniora. O jeho stavu nevěděl ani instruktor.

Policisté zastavili auto v ulici Dr. Edvarda Beneše, kde studenta autoškoly vyzvali k provedení dechové zkoušky. V dechu měl 1,3 promile alkoholu. O případu informuje server Novinky.cz.

Podle mluvčí policie Andrey Muzikantové o omámení alkoholem nevěděl před započetím výukové jízdy ani samotný instruktor. Ten navíc podle zákona nemůže u žactva dechovou zkoušku provést. Pokud by měl ovšem podezření, že je jeho žák opilý, může policii přivolat.

autoškola
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Senior se podle serveru sám přiznal, že večer předtím vypil litr vína. Jak se ukázalo díky pozdější lustraci, muž autoškolou procházel již podruhé. V minulosti mu byl totiž za jízdu pod vlivem alkoholu uložen trest zákazu řízení motorových vozidel.

6. listopadu 2023 9:49 Čas čtení 2:16 Bezpečnost na českých silnicích se zvýšila. Jedna statistika ministerstvo stále trápí Bezpečnost na českých silnicích se zvýšila. Jedna statistika ministerstvo stále trápí

Policisté již podle Muzikantové zahájili úkony trestního řízení a ve zkráceném přípravném řízení muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Domů
Sdílet
Diskuse