Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
8. listopadu 2023 v 12:28
Čas čtení 0:36

Muž podezřelý ze založení požáru v Českém Švýcarsku byl obžalován. Jaký trest mu hrozí?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Muž podezřelý ze založení požáru v Českém Švýcarsku byl obžalován. Jaký trest mu hrozí?
Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Státní zástupce obžaloval muže, který údajně založil největší požár v historii Česka. Bývalý strážce parku měl řádit i letos na jaře.

Šestatřicetiletého muže policie nejprve zadržela kvůli menším požárům z letošních Velikonoc, při kterých hořela rozhledna či myslivecké posedy. Při výslechu se však dotyčný přiznal i k založení toho největšího, informoval server iDnes.cz.

Podle serveru muž po svém prvotním přiznání nastoupil do psychiatrické léčebny. Vyšetřovatelé tehdy čekali na výsledky znaleckého zkoumání, z jehož závěrů vyplývá, že si podezřelý byl vědom toho, co dělá. Muž je obžalován z obecného ohrožení a poškození cizí věci, způsobená škoda dosahuje částky 350 milionů korun. V případě prokázání viny obžalovanému hrozí trest odnětí svobody v délce osmi až patnácti let.

28. dubna 2023 v 15:30 Čas čtení 0:35 Založil požár v Českém Švýcarsku, teď se přihlásil policii. V lesích se pohyboval často Založil požár v Českém Švýcarsku, teď se přihlásil policii. V lesích se pohyboval často

Požár nevídaných rozměrů 

Loňský požár v Českém Švýcarsku zasáhl plochu více než tisíc hektarů a hasiči s ním bojovali 20 dní. Popelem tehdy lehlo i několik domů. Svojí rozlohou se stal nejrozsáhlejším požárem v novodobé historii České republiky. Platforma Donio tehdy vyhlásila sbírku; na pomoc obyvatelům obcí v Českém Švýcarsku se jen za první týden vybralo více než šest milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse