Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
9. listopadu 2023 v 14:17
Čas čtení 0:31

Rumové pralinky končí. O legendární českou cukrovinku prý není zájem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Rumové pralinky končí. O legendární českou cukrovinku prý není zájem
Zdroj: Profimedia

Společnost Nestlé se rozhodla skončit s výrobou rumových pralinek od Orionu. Důvodem je klesající zájem ze strany zákazníků a zákaznic.

Rumové pralinky, které máme mnozí spojené s návštěvami našich prarodičů, zůstanou brzy jen ve vzpomínkách. Výroba letos dobíhá a po vykoupení z obchodů už nebudou k mání. V některých prodejnách už žádné zásoby dokonce nemají.

„Sortiment našich výrobků doplňujeme o novinky, u kterých věříme, že budou naplňovat očekávání, vysoké nároky a preference spotřebitelů. Naopak výrobky, jejichž obliba mezi zákazníky klesá, což byl po dlouhou dobu i případ rumových pralinek, jsme z portfolia nuceni odebrat,“ vysvětlila pro Deník mluvčí společnosti Nestlé Česko Tereza Skrbková.

7. července 2023 v 8:30 Čas čtení 0:15 Kvíz: Pamatuješ si dobroty, které jsme milovali jako děti? Kvíz: Pamatuješ si dobroty, které jsme milovali jako děti?

„Věříme, že si ale spotřebitelé najdou cestu k jiným našim produktům, jejichž obliba mezi širokým spektrem spotřebitelů naopak výrazně stoupá, a to i díky řadě novinek a nových příchutí,“ dodala.

Pralinky se začaly vyrábět v šedesátých letech minulého století v továrně Zora Olomouc. Legendární bonbony tak končí po dlouhých 58 letech.

Anketa:
Budou ti rumové pralinky chybět?
Jasně! Je to klasika.
Ani ne, nechutnají mi.
Jasně! Je to klasika.
78 %
Ani ne, nechutnají mi.
22 %
Domů
Sdílet
Diskuse