Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
17. listopadu 2023 11:03
Čas čtení 0:48

Peníze na kampaň utrácel za OnlyFans. Americký kongresman čelí doposud nejvážnějším obviněním

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Republikán George Santos ve čtvrtek oznámil, že se nebude v příštích volbách ucházet o znovuzvolení do Kongresu. Učinil tak poté, co etický výbor Sněmovny reprezentantů zveřejnil usvědčující zprávu o jeho chování ve funkci poslance.

Santos měl podle dokumentu okrádat kampaň své strany. Stranické peníze podle komise utrácel za nákupy na platformě OnlyFans, botoxové procedury, kosmetiku či luxusní oblečení. V oficiálních záznamech však uvedl útraty v hodnotě pouhých 199,99 dolaru, což je o jeden cent méně než zákonem stanovená hranice, po jejímž překročení musejí volební kandidáti evidovat účtenky za své nákupy. Informoval o tom server BBC.

17. listopadu 2023 10:01 Čas čtení 0:32 Vyšetřování Babišovy kauzy ve Francii se posunulo. Tamní prokuratura žádá Česko o pomoc Vyšetřování Babišovy kauzy ve Francii se posunulo. Tamní prokuratura žádá Česko o pomoc

Komise uvedla, že Santos využíval každý aspekt své kandidatury do Sněmovny reprezentantů pro svůj osobní finanční prospěch. Sám kongresman zprávu komise označil za „zpolitizovanou pomluvu“, přesto však uvedl, že ve světle vyšetřování nebude pokračovat ve své kampani za znovuzvolení. „Moje rodina si zaslouží něco lepšího než být neustále pod palbou tisku,“ prohlásil.

V politice možná skončí dříve

Na základě zjištění komise předložili tři Santosovi kolegové v Kongresu – dva demokrati a jeden republikán – návrh na jeho vyloučení ze Sněmovny reprezentantů. Santos již před několika dny ustál hlasování o svém vyloučení z poslaneckých řad, k čemuž je zapotřebí souhlas dvoutřetinové většiny poslanců.

Rep. George Santos.
Rep. George Santos. Zdroj: Rep. George Santos/propagační materiál
Domů
Sdílet
Diskuse