Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
23. listopadu 2023 16:21
Čas čtení 0:36

V Číně vypukla další záhadná nemoc. Způsobuje infekci jen u dětí, WHO už chce vysvětlení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Číně vypukla další záhadná nemoc. Způsobuje infekci jen u dětí, WHO už chce vysvětlení
Zdroj: Wirestock / Freepik / volně k použití

Světová zdravotnická organizace vydala oficiální žádost na prozkoumání zvýšeného množství respiračních onemocnění u dětí.

Nemocnice v Číně hlásí obrovské množství případů nemocných dětí. Vláda počet nemocných připisuje rozvolnění proticovidových opatření, poukazuje na to, že podobné zvýšení nemocí po uvolnění covidových restrikcí zaznamenala i například Velká Británie a USA. Zvýšenému výskytu nakažených se však údajně věnuje, píše BBC.

K nákaze se již vyjádřili někteří odborníci. „Čína nyní pravděpodobně zažívá velkou vlnu dětských respiračních infekcí, protože je to první zima po jejich dlouhém covidovém uzavření,“ uvedl profesor Francois Balloux z University College of London Genetics Institute.

Souhlasí s ním i profesor Paul Hunter z University of East Anglia, který možnost výskytu nového viru označuje za nepravděpodobnou. „Kdyby se jednalo o nový virus, museli bychom registrovat větší množství nemocných dospělých,“ dodal.

Sama WHO zatím nepoukazuje na vznik nové epidemie, vzhledem k minulé zkušenosti s výskytem pandemie COVID-19 však požádala Čínu o detailnější informace. Také vydala upozornění, aby se Čína pokusila snížit přenos a informovala občany o zvýšení prevence.

Domů
Sdílet
Diskuse