Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
24. listopadu 2023 13:16
Čas čtení 0:38

Odsouzený vrah Oscar Pistorius míří na svobodu. Po 10 letech bude podmínečně propuštěn

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Odsouzený vrah Oscar Pistorius míří na svobodu. Po 10 letech bude podmínečně propuštěn
Zdroj: Getty

Bývalá jihoafrická paralympijská hvězda byla v roce 2014 uvězněna za vraždu přítelkyně Reevy Steenkamp. V lednu příštího roku bude sprinter podmínečně propuštěn.

Pistorius, známý taky jako „jihoafrický Blade Runner“ díky svým karbonovým protézám nohou, byl původně odsouzen na pět let za zabití z nedbalosti, odvolací soud však překvalifikoval jeho čin na vraždu a poslal atleta za mříže na šest let. V roce 2017 pak na nátlak prokuratury odvolací soud trest ještě zvýšil na 13 let a pět měsíců.

Sprinterův veřejný obrázek se rychle změnil poté, co byl s vraždou své přítelkyně Reevy Steenkamp prvně spojen. Z paralympijského vítěze se tak stal veřejný nepřítel číslo jedna, a to hlavně díky soudním slyšením, která před deseti lety upoutala pozornost celého světa.

24. listopadu 2023 8:39 Čas čtení 0:53 Tragédie v Dublinu. Po útoku na děti ve městě začali řádit pravicoví extremisté Tragédie v Dublinu. Po útoku na děti ve městě začali řádit pravicoví extremisté

Teď podle informací deníku The Guardian čeká Pistoria podmínečné propuštění, ke kterému dojde v lednu příštího roku. Z původně požadovaných 15 let si tak nakonec sportovec odseděl dvě třetiny. 

Domů
Sdílet
Diskuse