Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
30. listopadu 2023 17:02
Čas čtení 0:53

Sportovec roku: Ve finále nechybí Pastrňák nebo Vondroušová. Hlasuj, kdo by měl vyhrát

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sportovec roku: Ve finále nechybí Pastrňák nebo Vondroušová. Hlasuj, kdo by měl vyhrát
Zdroj: Maddie Meyer/Getty Images

Novinářská sportovní anketa má za sebou první kolo hlasování, nyní je tak známa finálová desítka.

Nejvíce zástupců tenis, ve finále se pyšní hned třemi reprezentantkami. Těmi jsou wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová, finalistka French Open Karolína Muchová a duo Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které se podle pravidel ankety řadí do jednotlivců. Dalším párem ve finále jsou plážoví volejbalisté a čerství mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner.

O premiéru lukostřelby ve finále ankety se postarala vítězstvím na mistrovství světa Marie Horáčková. Vodní sporty reprezentují dva sportovci –⁠ kanoista Martin Fuksa a slalomář Jiří Prskavec. Stejně jako minulý rok se do první desítky dostal oštěpař Jakub Vadlejch. Na prvenství z roku 2020 pak může navázat hokejista David Pastrňák. Zimní sporty doplňuje snowboardcrossařka Eva Adamczyková.

Anketa:
Kdo by měl podle tebe Sportovce roku vyhrát?
Markéta Vondroušová
Karolína Muchová
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková
David Pastrňák
Martin Fuksa
Jiří Prskavec
Jakub Vadlejch
Ondřej Perušič a David Schweiner
Marie Horáčková
Eva Adamczyková
Markéta Vondroušová
19 %
Karolína Muchová
1 %
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková
4 %
David Pastrňák
49 %
Martin Fuksa
0 %
Jiří Prskavec
1 %
Jakub Vadlejch
1 %
Ondřej Perušič a David Schweiner
10 %
Marie Horáčková
3 %
Eva Adamczyková
11 %

Do finále se těsně nedostal například judista Lukáš Krpálek, kterému dle ČT sport finále uniklo o 86 bodů. V druhé polovině žebříčku se umístili i například rychlobruslařka Martina Sáblíková nebo biatlonistka Markéta Davidová. Obhájkyně titulu z minulého roku Ester Ledecká tuto sezonu kvůli zranění téměř nezávodila a od novinářů nezískala ani jeden bod.

25. listopadu 2023 14:00 Čas čtení 0:10 KVÍZ: Biatlon je tady. Pamatuješ si největší české úspěchy? KVÍZ: Biatlon je tady. Pamatuješ si největší české úspěchy?

V anketě kolektivů hned dvě příčky obsadil lední hokej. Jde o reprezentaci do dvaceti let a reprezentaci žen. Doplňuje je atletika, přesněji smíšená štafeta Česka na 4 × 400 metrů – Krsek, Petržilková, Müller/Šorm, Vondrová.

Slavnostní vyhlášení ankety proběhne 21. prosince v Praze v hotelu Hilton. Kromě titulu pro sportovce roku bude udělena i cena pro sportovní legendu, juniora roku a v kategorii oddanost roku.

Domů
Sdílet
Diskuse