Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
3. prosince 2023 15:21
Čas čtení 0:43

Výstraha před mrazem platí pro celé Česko, závěje a sněhové jazyky hrozí ve dvou krajích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Sníh a mráz už jsou skutečností celého Česka. S ladovskou zimou se ale pojí i komplikace. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upozorňuje na silný mráz, závěje a sněhové jazyky. Výstraha platí od nedělních devíti hodin večerních do úterních deseti ráno.

Při slabším větru budou teploty po celém Česku klesat až pod minus  12 stupňů. Od nedělních devíti hodin do pondělních devíti ráno je při pohybu venku doporučeno více vrstev oblečení a vhodná obuv. Výstraha před silným mrazem platí pro celé Česko.

3. prosince 2023 11:51 Čas čtení 0:59 Počasí v novém týdnu: Mrazivé teploty zůstanou, v noci může být i minus 17 stupňů Celsia Počasí v novém týdnu: Mrazivé teploty zůstanou, v noci může být i minus 17 stupňů Celsia

Od pondělního odpoledne hrozí kombinací mírného jihovýchodního větru a prachového sněhu tvorba sněhových jazyků a závějí. Výstraha platí od pondělních 15:00 do úterních 10:00 pro Pardubický kraj (Hlinsko, Polička) a Vysočinu (Bystřice nad Pernštejnem, Havlíčkův Brod, Humpolec, Chotěboř, Jihlava, Nové Město na Moravě, Pelhřimov, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou). 

Kvůli závějím mohou být některé vozovky nesjízdné. „Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a počítat s prodloužením doby jízdy, zároveň nezapomenout na zimní výbavu auta, jako jsou sněhové řetězy a nářadí k případnému vyproštění vozidla,“ doporučuje ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse