Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
5. prosince 2023 10:45
Čas čtení 0:46

Kam vyrazit na čerty a Mikuláše: Přehled akcí v Česku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kam vyrazit na čerty a Mikuláše: Přehled akcí v Česku
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

V předvečer svého svátku chodí tradičně svatý Mikuláš společně s čertem a andělem po domácnostech a zjišťuje, které děti byly hodné a které naopak zlobily.

Mikulášské oslavy se ale také pořádají i na náměstích, hradech či v zoo. Zde je přehled těch nejzajímavějších akcí, které dnes stojí za to navštívit.

Například na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích se v 17:45 anděl snese z Černé věže. Následovat bude vánoční poselství anděla promítané na Dům umění prostřednictvím videomappingu.

4. prosince 2023 17:00 Čas čtení 0:45 Konec násilí o Vánocích: Známý supermarket v Česku zakázal prodej živých kaprů Konec násilí o Vánocích: Známý supermarket v Česku zakázal prodej živých kaprů

Zámeckou atmosféru přinese například Moravský Krumlov. Součástí bude i andělské nebe nebo pořádné čertovské peklo. Kouzelný večer pak nabízí například i zámek v Moravské Třebové. Tam návštěvníci budou moci projít nebeským královstvím či peklem, spálit vše zlé nebo se zvážit na pekelné váze hříchů.

Ne všude však můžeme očekávat čerty, například na nádvoří v Mladé Boleslavi mají vstup zakázán a na děti bude čekat jen Mikuláš s družinou.

Mikulášské oslavy se nevyhnou ani Praze. V rámci václavských Vánoc budou nadělovat například v horní části Václavského náměstí. Program po celý den nabízí i Zoo Praha, Mikuláš, čert a anděl se budou procházet po areálu a nabízet dětem dárky. V 15:00 se také zúčastní komentovaného krmení ďáblů medvědovitých.

Mikulášské jízdy na Švestkové dráze budou moci zažít cestující z Litoměřic do Mostu a zpět. Čeká je horký svařák, kapela Camna a nakonec i ohnivá show.

Domů
Sdílet
Diskuse