Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Karolína Fejtová
8. prosince 2023 17:30
Čas čtení 1:41

Tygřice zabavená u Vémoly měla odstraněné drápy. Zápasník se na instagramu brání

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Tygřice zabavená u Vémoly měla odstraněné drápy. Zápasník se na instagramu brání
Zdroj: OKTAGON MMA

Ministerstvo životního prostředí v úterý odebralo Karlosi Vémolovi bílou tygřici Rambu kvůli nelegálnímu chovu. Při zdravotní kontrole bylo zjištěno, že má odstraněné drápy na předních končetinách. Karlos se ke spekulacím o týrání vyjádřil na instagramu.

Tygřice byla Karlosovi zabavena už loni, protože nedoložil její původ a nebyl schopen prokázat, že ji získal legální cestou. Dalšími důvody bylo i to, že ji držel společně se lvem, a navíc ve výběhu, který neodpovídal standardům pro tygra. Přesto Ramba strávila několik dalších měsíců v jeho péči. Teprve nyní je tygřice v záchranném centru TIERART organizace FOUR PAWS v Německu.

8. prosince 2023 9:26 Čas čtení 0:58 „Nechat se umlčet není můj styl.“ Linda Bartošová reagovala na svůj konec v pořadu Spotlight „Nechat se umlčet není můj styl.“ Linda Bartošová reagovala na svůj konec v pořadu Spotlight

Po odebrání zvířete bylo při kontrole zdravotního stavu zjištěno, že má chirurgicky odstraněny všechny drápy na předních končetinách. „Chirurgické odstranění drápů u šelmy z jiných než zdravotních důvodů lze považovat za závažný přestupek týrání zvířete, který porušuje zákon na ochranu zvířat proti týrání,“ řekl tiskový mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Vémola tvrdí, že drápy byly odebrány kvůli zánětu. Lékař však uvedl, že se při zánětu odstraní pouze nakažený dráp, nikoliv všechny. Státní veterinární správa tak v následujícím období prověří, jestli tento zákrok nebyl proveden i u dalších Karlosových šelem.

Karlosova reakce

Karlos se k celému incidentu vyjádřil ve videu na svém instagramu, které začal vyjádřením smutku nad tím, že mu byl odebrán člen rodiny. „Já jsem se o svoje zvířata vždycky staral s tím nejlepším vědomím a svědomím. Chodí ke mně desítky, možná stovky lidí, aby se na to podívali. Všichni, kdo mě znají, vědí, jaký vztah k těm zvířatům mám,“ pokračoval.

„Před rokem tady byli i s veškerou veterinární kontrolou a veterina řekla, že Antonie Ramba je ve skvělých podmínkách, že ji tady můžou nechat. Všechno na moje náklady – veškerá péče, veškeří zvěrolékaři, veškeré jídlo. Všechno jsem hradil já, přestože byla státem zabavená a byla jejich. Rok byla tady u mě a veterina tvrdila, že je ve skvělých podmínkách,“ poznamenal.

Podle něj na Rambino živobytí nepřispěli žádnými finančními prostředky. „Byla u mě rok, kdy byla státu. Nezaplatili ani korunu za veterináře. Ani korunu za jídlo. Všechno jsem zařídil a uhradil já. I veškerý potřebný očkování k převozu a tak dále,“ sdělil.

8. prosince 2023 14:13 Čas čtení 0:40 Putin oznámil, zda bude znovu kandidovat v prezidentských volbách Putin oznámil, zda bude znovu kandidovat v prezidentských volbách

Reagoval také na nařčení z malých prostorů, ve kterých Ramba žila: „Když jsem se jí ujal, zachránil jsem ji a zaplatil veškerou její veterinární péči, dal jsem ji do výběhu, který tady mám provizorní pro koťata, která jsem připravoval na to, že je seznámím s Elsou (Vémolova lvice, pozn. red.). Byla tam provizorně.“

Dle jeho slov to tedy byli právě oni, kdo řekl, že větší výběh stavit nemá. Kdyby mu řekli, že může, tak ho klidně postaví. „A to byl celý ten problém a důvod, proč ve větším výběhu nebyla. Protože oni to nechtěli. A teď to otáčejí proti mně,“ řekl. 

Domů
Sdílet
Diskuse