Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
11. prosince 2023 15:58
Čas čtení 1:17

Lidl zaměstnancům navýší mzdy. Vyčlenil na to obří částku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Lidl zaměstnancům navýší mzdy. Vyčlenil na to obří částku
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Společnost Lidl od 1. ledna 2024 navyšuje mzdy všem svým zaměstnancům na provozních pozicích v prodejnách i skladech a od 1. března 2024 také v administrativě.

Společnost Lidl se rozhodla navýšit mzdy zaměstnancům z prodejen, logistických center i na centrále společnosti. „Jsem si vědom ekonomických výzev, ve kterých se trh v současné době pohybuje, ale to nic nemění na skutečnosti, že Lidl již mnoho let pracuje na tom, aby byl první volbou pro zaměstnance. Nabízí vysoké mzdy a bohatý balíček doplňkových benefitů. Jsem hrdý na týmovou práci všech zaměstnanců společnosti Lidl Česká republika. Dnes bych rád poděkoval každému kolegovi za nasazení a s radostí oznamuji navýšení mezd. Naše pozice na trhu je společným úspěchem nás všech!“ vysvětluje generální ředitel společnosti Lidl Adam Miszczyszyn.

11. prosince 2023 14:03 Čas čtení 0:37 Poslala korunnímu princi z Dubaje skoro dva miliony korun. Pak zjistila, že jde o podvod Poslala korunnímu princi z Dubaje skoro dva miliony korun. Pak zjistila, že jde o podvod

Od 1. ledna 2024 dojde k trvalému navýšení mezd u provozních pozic. „Lidl má dlouhodobě pověst odpovědného zaměstnavatele a naším cílem je i nadále tento závazek plnit a podpořit naše zaměstnance, a proto bude na navýšení mezd vyčleněna částka 600 milionů korun,“ doplňuje Adam Miszczyszyn.

Dlouhodobě atraktivní pracovní prostředí v Lidlu si zároveň vysloužilo prestižní ocenění a Lidl Česká republika se tak stal držitelem certifikace Top Employer 2023 v kategorii Česká republika i v kategorii Evropa.

Lidl dále poskytuje svým zaměstnancům mnohem více benefitů. Každý zaměstnanec má nárok na 25 dní dovolené a za každý odpracovaný rok jeden den navíc. Po pěti letech má každý zaměstnanec nárok na celkem 30 dní dovolené. Rodiče malých dětí mohou pro změnu čerpat placené volno na první školní den svého prvňáčka. Novopečeným tatínkům Lidl doplácí čerpanou otcovskou dovolenou do výše jejich smluvní mzdy. Dlouholetým benefitem je pak mimo jiné Multisport karta, příspěvek na penzijní pojištění, stravenkový paušál ve výši 100 korun či vitaminové, mikulášské nebo vánoční balíčky.

13. května 2024 8:00 Čas čtení 6:58 „Ze Survivora jsem zklamaný. Jakub je šikanátor, Jana lhářka a Nikča škorpion,“ říká Jack Hamid. Co dalšího nám prozradil? „Ze Survivora jsem zklamaný. Jakub je šikanátor, Jana lhářka a Nikča škorpion,“ říká Jack Hamid. Co dalšího nám prozradil?

Od letošního roku mohou zaměstnanci využít také systém na podporu zaměstnanců v podobě bezplatného důvěrného poradenství v psychologické, právní i finanční oblasti. 

Domů
Sdílet
Diskuse