Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
12. prosince 2023 17:24
Čas čtení 0:42

Nahý obraz vyvolal na škole poprask. Učitelé odmítli učit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Francouzský ministr školství navštívil žáky, kteří v hodině odmítli koukat na obraz ze sedmnáctého století a způsobili tím nepokoje.

Problémy začaly, když učitel studentům ukázal obraz z období renesance. Několik studentů prvního ročníku střední školy uvedlo, že je práce urazila. Následující den se na sociálních sítích začaly šířit fámy o tom, že učitelka během hodiny učinila několik rasistických komentářů. Učitelé na škole Jacques-Cartier poblíž Paříže v reakci na to odmítli pracovat.

12. prosince 2023 15:06 Čas čtení 1:03 Smíchov čeká rekonstrukce. Podívej se, jak by mohl nový terminál vypadat Smíchov čeká rekonstrukce. Podívej se, jak by mohl nový terminál vypadat

Napětí je ve škole zjevně dost vysoké od začátku školního roku. Toto byla údajně poslední kapka pro učitele ve škole, kteří si již déle stěžovali na velmi špatné prostředí a také na nedostatek podpory ze strany vedení navzdory několika varováním, uvedl server France 24. Ministr školství Gabriel Attal řekl, že jeho tým navštíví školu, aby se ujistil, že dodržuje správné hodnoty, a zároveň dodal, že žáci, kteří uvedli nepravdivá tvrzení, budou potrestáni.

Malba umělce Giuseppeho Cesariho pobouřila školáky.
Malba umělce Giuseppeho Cesariho pobouřila školáky. Zdroj: Getty Images


Tento případ má ještě větší přesah. Francouzské úřady se domnívají, že podobné nepravdivé fámy přispěly k děsivému činu osmnáctiletého čečenského uprchlíka, který před třemi lety zavraždil v blízkosti školy na pařížském předměstí svého učitele. Minulý týden bylo za podíl na vraždě odsouzeno šest teenagerů, uvádí BBC.

Dnes se na tamějším učilišti opětovně rozběhlo vyučování.

Domů
Sdílet
Diskuse