Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
13. prosince 2023 v 16:48
Čas čtení 0:36

Rychleji než metrem: V Praze otevřela nová vlaková zastávka. Jaké spoje tam zastavují?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Rychleji než metrem: V Praze otevřela nová vlaková zastávka. Jaké spoje tam zastavují?
Zdroj: Pražská integrovaná doprava

Od 10. prosince zastavují vlaky v nové železniční zastávce Praha – Rajská zahrada. Novinka usnadní obyvatelstvu Černého mostu a Hutí cestování nejen do centra Prahy, ale také do Středočeského kraje. Středočechům zase usnadní přestup do celé oblasti.

Na nové zastávce zastavují linky S2, S3, S9, S22 a S34. Vlaky zde zastavují ve všední dny ve špičce v souhrnných intervalech 10 až 15 minut, mimo špičky a o víkendu pak 15 až 30 minut. Jízdní doba vlaku mezi Rajskou zahradou a Náměstím Republiky činí 13 minut, což je o tři minuty méně než u metra. 

Během prvního čtvrtletí příštího roku by mělo dojít k otevření nové bezbariérové lávky, která obyvatelům místní části Hutě významně usnadní cestu jak od vlaku, tak i od stanice metra Rajská zahrada. 

Nový navigační systém

Součástí nové zastávky je také nový navigační systém Čitelná Praha, který mohou cestující vidět i v některých stanicích metra či u nedávno dokončené Štvanické lávky. V Rajské zahradě jsou nově umístěny směrovky navigující na jednotlivé pěší i dopravní cíle. Součástí systému je také tzv. totem s logem vlaku a systému Esko, který již z dálky upozorňuje na existenci vlakové zastávky.

Nová železniční zastávka Praha – Rajská zahrada.Nová železniční zastávka Praha – Rajská zahrada.Nová železniční zastávka Praha – Rajská zahrada. Železniční zastávka Praha – Rajská zahrada disponuje i novým navigačním systémem Čitelná Praha.
Zobrazit galerii
(8)
Domů
Sdílet
Diskuse